Fethullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokaklara çıkıp, tanklara, silahlara, uçaklara karşı göğsünü siper eden kahraman vatandaşlar, vatan nöbetinin 23. Gününde Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne akın etti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren, toplu taşıma araçları, otobüsler ve gemilerle meydana akın eden 5 milyon kişi Türk bayrakları, birlik ve beraberlik mesajları, kardeşçe haykırışlarıyla Türkiye’nin geleceğine, istiklaline kast eden tüm ihanet şebekelerine meydan okudu. Tarihi mitinge Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar birlikte katılarak, Türkiye’nin gücünü gösterdi.

Canınızı ortaya koydunuz

15 Temmuz istiklal savaşında milleti meydanlara davet ederek işgal kuvvetlerinin püskürtülmesini sağlayan Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca vatandaşın büyük ilgisiyle karşılaştı. Konuşmasına milleti selamlayarak başlayan Erdoğan, 15 Temmuz günü 79 milyonun canını ortaya koyduğunu belirterek, “15 Temmuz gecesi bir kez daha istiklali ve istikbali için, canı pahasına ülkesini FETÖ’ye, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Hepsi kahroldu

15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal etmeyi düşünenlerin hezimete uğradığını vurgulayan Erdoğan, “79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. Bugün verdiğimiz bu görüntü, düşmanlarımızı en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir.Bu manzara Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ispatıdır.Artık yapacağımız muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Yolumuza dayanışma içinde gideceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim