Başbakan Binali Yıldırım, başkentte kıldığı cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Yıldırım’ın gündeminde Kılıçdaroğlu’nun akla ziyan iddiaları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin işleyecek süreç ve ABD’nin PKK’ya işgal ettirmeye çalıştığı Rakka vardı.

“Millet bizimle mi uğraşacak”

Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin içerisinde FETÖ’nün haberleşme ağı olan Bylock kullanan isimlerin olduğunu, bu yüzdende de partinin erken seçim hazırlandığı yönünde yorumda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sert çıkıştı. Erken seçimin en bir yıl kayıp anlamına geldiğini belirten Yıldırım, suçluların bulunması halinde yargaya teslim edileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun elindeki belgeleri talep eden Başbakan, erken seçim için kapıları kapatarak, “Ne için erken seçim? Yani FETÖ’cüleri temizlemek için erken seçim… Yani bu akla ziyan bir iştir. Yani suçluları temizlemek için erken seçim mi yapılır? Onları tutup adalete teslim etmektir doğru olan. Seçim oyuncak değil ki ya” dedi ve şöyle devam etti:

“Etrafımız ateş çemberi”

“Bir seçim demek bir yılın kaybı demektir. Öyle zırt pırt seçim, milletin işi gücü yok da bizle mi uğraşacak? ‘Seçtik işinize bakın. Memleketin işlerini düzeltin, terörle ilgili konuları halledin. Memleketin gündeminde etrafımız ateş çemberi. Her gün terör örgütleriyle amansız mücadelemiz var. Şehitlerimiz oluyor, vatanın, milletin birliği beraberliği için topyekun bir gayret içerisindeyiz. Bütün bunlar ortada iken seçim nereden çıktı? Hele hele FETÖ’cüleri temizlemek için seçim… Akla ziyan bir iş. Yani söylenen bir lafın yakışığı olması lazım.”

“Kayyım için yargıyı bekliyoruz”

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır B.B. Gülten Kışanak’ın PKK’ya üye olmak, devletin parasını teröristlere dağıtmak ve terörist cenazelerine katılmak gibi 28 ayrı suçtan gözaltına alınması sonrası vatandaşın kayyum talebini değerlendirdi. Yıldırım, hukuki sürece göre adım atılacağını, ancak valiliğin bölgedeki halkın ihtiyaçlarını karşılayacağını söyleyerek, “Gözaltı süreci sona ermeden bir atama yapmak söz konusu değil. Tabii savcılık ya bırakacak ya da mahkemeye sevk edecek. O süreç tamamlandıktan sonra nasıl tamamlanırsa ona göre hareket etmek lazım. Türkiye bir hukuk devleti, dolayısıyla hukukun gereği neyse o yapılır. Bu geçiş süresi içerisinde valilik tabii ki şehrin acil ihtiyaçları, çöplerinin alınması için oradaki memurları, herkesi devreye sokabilir. Böyle bir sıkıntı yaşanmasın” diye konuştu.

“PKK varsa biz yokuz”

Yıldırım, ABD’nin PKK’yı da dahil edeceği Rakka operasyonuna karşı Türkiye7’nin aldığı pozisyonu açıkladı. Başbakan, Türkiye ve ABD’nin Rakka’yı DEAŞ’ten kurtarabileceğini, PKK’nın operasyona dahil edilmesi halinde ise Türkiye’nin bu hain girişime karşı duracağını ifade ederek, şunları söyledi: “Rakka operasyonunda, DEAŞ’a karşı sizinle birlikte olabiliriz ancak bizim için terörist grup olarak tanımladığımız PYD, YPG gibi unsurlar, eğer bu operasyonun içinde yer alırsa biz orada yokuz. Çünkü, bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele, hukuk devletine yakışmaz, hele hele Türkiye’ye düşman, Türkiye’ye karşı PKK terörü ile omuz omuza, onlara her türlü lojistik desteği veren bu terör grupları ile asla ve asla biz bir arada olamayız.”

Editör: TE Bilisim