Erdoğanın konuşmalarından satır başları:

Erdoğan, Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kara, Deniz ve Hava Harp okullarımızdan eğitimlerini başarıyla tamamlayan 325 askeri öğrencimizin her birini şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Bu 325 askeri öğrencinin 101’i 16 farklı ülkeden geliyor” dedi. Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye’nin fiziki sınırlarının çok ötesinde bir ülke olduğunu bu durum çok net bir şekilde gösteriyor. 2. Dünya savaşı sonrası tercihimizi batı demokrasisi ve savunma konseptinden yana kullanarak yeri bir döneme girdik. Son yıllarda FETÖ ihanet çetesinin pençesinden kurtardığımız TSK, Milletimizle çok daha sıkı bütünleşerek her zamankinden daha güçlü hale geldi.

NATO son dönemde Türkiye’nin güvenliği başta olmak üzere birçok alanda çuvallamış olsa da, en büyük savunma birliği olmayı sürdürüyor. Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur. Bölücü terör örgütünün müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak varlığını sürdürmeye çalışması ayrı bir sorun. Biz doğrudan kendi askerlerimiz güvenli bölgeyi kontrol etmesi dışında bir çözüme rıza gösteremeyiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Fırat’ın doğusunda terör örgütünün bölge halkına zulmü gizlenemez hale gelmiştir. Fırat’ın doğusundaki tüm sınırlarımız boyunca kurulacak güvenli bölgeyle ilgili çok fazla zamanımız ve sabrımız yoktur. Birkaç hafta içinde askerlerimiz bölgeyi kontrol etmezse, kendi harekat planımızı devreye sokacağız. Parasını ödediğimiz halde uçaklar teslim edilmiyor. Elimiz kolumuz bağlı şekilde başımıza gelecekleri herhalde bekleyecek halimiz yok.

Editör: TE Bilisim