21 Mayıs’ta AK Parti’nin başına yeniden geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 52 gün sonrada parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “İl Başkanları Toplantısı”nda konuştu. Erdoğan’ın gündeminde CHP’nin 15 Haziran’dan buyana sürdürdüğü Pensilvanya yürüyüşü vardı. CHP’nin muhalefet ile uzaktan yakından alakasının bulunmadığını, terör örgütleriyle iş tuttuğunu belirten Erdoğan, bu durumun CHP’nin genlerinde bulunduğunu ifade ederek, “CHP’nin temsil ettiği çizgi, artık siyaseten muhalif olma, siyaseten farklı duruş sergileme, siyaseten farklı söylemde bulunma boyutunu aşmıştır. Terör örgütleriyle ve onları özellikle ülkemizin üzerine kışkırtan güçlerle birlikte hareket etme noktasına geldiğini görmek durumundayız. Geçmişlerindeki millete rağmen siyaset yapma anlayışları sebebiyle demokrasi sicilleri zaten bozuk olanlar şimdi işi bir adım daha ileriye götürüp millete karşı siyaset yapmaya başlamışlardır” dedi.

YANLIŞ YOLDA YÜRÜYORSUNUZ

CHP’nin sözde adalet yürüyüşünün taraflarına değinen Erdoğan, PKK’nın da FETÖ’nün de CHP’ye methiyeler dizdiğini aktararak, “Avrupa’nın himayesindeki sözde gazetesinden size seslenen PKK yöneticisi, ‘doğru adımları atıyorsunuz’ diyorsa attığınız adım kesinlikle yanlıştır. Terör örgütleri olağanüstü halden rahatsızsa ve siz de uygulama gayesini bile bile buna karşı çıkıyorsanız gittiğiniz yol Kandil’in, Pensilvanya’nın yoludur” diye konuştu.

AMAÇLARI ADALET DEĞİL

15 Temmuz işgal girişiminde vatanı savunmak yerine kaçan, Suriye PKK’sını masum ilan eden, şehitler yerine darbecileri savunan Kılıçdaroğlu’na fena patlayan Erdoğan, CHP liderinin adalet aramadığını dile getirerek, “Terör örgütlerine karşı yapmayı aklınızdan geçirmediğiniz yürüyüşü, teröristleri ve onlara destek verenleri savunmak için başlatıyorsanız kimseyi amacınızın adalet olduğuna inandıramazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

ZİHNİYETLERİ SORUNLU

Sözde adalet arayan CHP’nin yargının tüm organlarına saldırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı, “Güya ‘adalet’ diyen ama adaleti sağlamakla görevli ilk derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesine kadar tüm kurumlara saldıran bir zihniyetin derdi asla adalet, hukuk olamaz” tespitinde bulundu. Erdoğan, ayrıca milli duruşundan taviz vermeyen, memleket meselelerinde daima hükümetin yanında duran MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye de teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim