Diriliş Postası / Ankara

FETÖ’nün hain darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki yaşananlara ilişkin darbecilerin yargılandığı davada söz alan sanık avukatlarından Ece Çam Yiğit’in sözleri büyük tepki topladı.

Akıncı Üssü’nden kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken açılan ateş sonucu 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılar’ın Akıncı Üssü’nün önüne Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün yönlendirmesiyle geldiğini öne süren Yiğit, duruşmayı takip eden izleyiciler arasında gördüğü Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü işaret ederek, “Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de davayı takip ediyor. Kahramankazan halkını Akıncı Üssü nizamiyesine Lokman Ertürk yığdı. Akıncı Üssü’nün elektriklerini kestirdi. Esenboğa Havalimanı’na giden halkı, Akıncı Üssü’ne yönlendirdi. Halkı oraya yığmasa, elektrikleri kestirmese bu insanlar ölmeyecekti. Bu olaylar bu noktaya gelmeyecekti. Mahkemenizden talebimdir. Onun da ifade vermesini istiyorum” diye konuştu.

“HAİNLİKLERİNİN ÜZERİNİ ÖRTEMEYECEKLER”

Belediye Başkanı Ertürk ise avukat Yiğit’in sözlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Kahramankazan halkı olarak 9 şehit, 92 gazimizin ve Türkiye’deki 250 şehidimiz, 2193 gazimiz için davaların takipçisiyiz. Bizi hedef göstermekle vatan hainliklerinin üzerlerini örtemeyecekler. Bu avukat müsveddesinin sözleri de bu hainlikten onları kurtaramayacak. Yaptıkları hainliğin, şehit ve gazilerimizin kanlarının hesaplarını verecekler. Kahramankazan olarak davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bağımsız Türk yargısının, bu vatan hanilerine karşı en ağır cezayı vereceğine olan inancımız tamdır.”

Editör: TE Bilisim