Duvara Karşı filminin yıldızı Birol Ünel’in ölüm haberi herkesi derinden üzdü. Hem Türkiye’de hem de Almanya’da birçok tiyatro ve filmde yer alan ünlü isim doğum gününde durumunun ağırlaşmasıyla beraber hastaneye kaldırılmıştı. Birol Ünel’in ölüm haberinin duyulmasının ardından sevenleri yasa boğuldu. Peki, Duvara karşı filmiyle ünlenen Birol Ünel neden öldü? Birol Ünel’in hastalığı neydi? Detaylar haberimizde…

DUVARA KARŞI FİLMİYLE ÜNLENEN BİROL ÜNEL NEDEN ÖLDÜ? BİROL ÜNEL’İN HASTALIĞI NEYDİ?

Birol Ünel kanser hastasıydı. 18 Ağustos tarihinde hastalığının ağırlaşmasıyla beraber hastaneye kaldırılan Ünel’den bugün acı haber geldi. Kanser hastalığına yenik düşen ünlü isim 4 Eylül 2020 tarihinde yani bugün hayatını kaybetti…

BİROL ÜNEL KİMDİR?

1968 yılında Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya’nın Bremen kentinde büyüdü. Temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi yaptı. Daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na kaydını yaptırdı. 1987 yılında Yolcu „Der Passagier” filmiyle sinema kariyeri başladı. 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda „Caligula” rolüyle ilk olarak rol aldı. 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz’da tekrar „Die Nibelungen – Born Bad” oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın’ın yönettiği “Im Juli” filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı.

Fatih Akın’ın yönettiği Duvara Karşı, Temmuz’da ve Aşka Ruhunu Kat gibi filmlerdeki rolleri ile tanınan, Almanya’da da birçok tiyatro oyununda ve filmde yer alan Birol Ünel, 59 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Uzun yıllar alkolle mücadele eden Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı. Sibel Kekili ile başrolünde yer aldığı Duvara Karşı filmi ile adını dünyaya duyuran Birol Ünel’in ölüm haberi sanat camiasında yankı uyandırdı.

Editör: TE Bilisim