Kemalizm’in sözcülerinden Uğur Mumcu’nun kardeşi avukat Ceyhan Mumcu, CHP’ye ve grup başkanvekili Özgür Özel’e ateş püskürdü. Mumcu, emekli Genelkurmay Başkanı, yeni Millî Savunma Bakanı Orgeneral Hulusi Akar’a küstah ifadeler kullanarak, ‘darbeci’ diyen Özel ve onu alkışlayan CHP’liler için “Emperyalizm maşası” ifadesini kullandı.

Kandil’in partisi HDP ile ittifak kurup da terör ile mücadele eden komutanı ‘darbecilik’ ile yaftalayan CHP’lilere Ceyhan Mumcu, “Emperyalizmin maşası PKK’ya karşı Fırat’ın doğusunda operasyonun arefesinde, fiilen Başkomutanlık yapan Hulusi Akar’a böyle saldırmak CHP’ye fayda değil; zarar getirir. Tartışmanın bir an evvel kapatılmasını dilerim” diye seslendi.

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den Savunma Bakanı Hulusi Akar’a haddini aşan sözler sar etmişti. Özel küstah ifadeler ile, 15 Temmuz’da Akar’ın darbecilere yardım ettiği iddiasında bulunarak, “Darbeye karışanlar yüzde 1,5’ken karışanlar ise yüzde 98,5 kadar. ‘Kimse birliklerini terk etmeyin’ emri verilseydi; 98,5 oradayken, söz konusu 1,5 da darbeye karışmazdı. Darbeye karışmayacakları evine yollayıp, karışacaklara kışlaları teslim ettiniz” ifadelerini kullanmıştı.

‘Özgür Özel, PKK ve FETÖ’nün değirmenine su taşıyor’Siyaset

CHP’li Özgür Özel’in sokak çağrısına yanıt: Acizsiniz!Siyaset

Terörle el ele, kol kola CHP Orgeneral Akar’a hakaret ettiSiyaset

Editör: TE Bilisim