FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edilmesine ilişkin 25 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan ve köprüdeki darbecileri yöneten eski Yarbay Turgay Ödemiş, olay gecesindeki telsiz konuşmalarını inkar etti.

Darbeciler tarafından 15 Temmuz Şehitler Kö prü sü ’nü kapatma gö revi Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı 2.Tabur Komutanı olan eski Yarbay Turgay Ödemiş’e verilmişti. Darbeci Ödemiş’in emri ile de köprü trafiğe kapatılmıştı. Darbecilerin Turgay Ö – demiş’in ateş emri üzerine, havaya, yere ve vatandaşlara ateş ettikleri kaydedilen davanın iddianamesinde, bazı sanık ve müştekilerin ifadelerinde darbeci Ödemiş’in ‘’ateş emrini’’ verdiği ve halkın üzerine ateş ettiğine dair beyanlar yer aldı.

Sanık Ödemiş’in, darbenin önlenmesine yönelik talimatlar veren İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın konuşmaları esnasında telsiz hattına müdahale ettiğine ilişkin soruya ise telsiz konuşmalarını kendisinin yapmadığını, telsizin başka birinde olduğunu söyleyerek, kendi konuşmalarını inkar etti. Söz konusu telsizdeki sesin kendisine ait olduğu Adli Tıp Kurumu’nca da tespit edildiği hatırlatılan darbeci Ödemiş, buna rağmen inkar etmeyi sürdürdü.

Editör: TE Bilisim