Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kendi sınırları içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürüttüğüne dikkati çekerek, “Başka ülkeler kendi güvenliklerini bir takım uluslararası kurumlara, devletlere ihale edebilir. Bizim Türkiye olarak böyle bir şansımız kesinlikle yoktur. Biz her ne yapacaksak kendimiz yapacağız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda mezuniyet törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, milletle birlikte darbe girişimi engellendikten sonra bu şerefli kurumu kirleten darbecilerin tamamının tasfiye edildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda mezuniyet törenine katıldı.

Erdoğan, ülkeyi ele geçirmek isteyenlerin işe harp okullarından başladığının görüldüğüne işaret ederek, “Bu okullarda son 10 yılda görev yapmış tabur komutanı düzeyindeki yöneticilerin neredeyse tamamının darbecilerle birlikte olduğunun ortaya çıkması çok önemlidir. Bunun için biz önce eski sistemi tümüyle tasfiye ettik, ardından da tüm askeri eğitim kurumlarımızı ‘Milli Savunma Üniversitesi’ adıyla tek çatı altında birleştirdik” diye konuştu.

TAMAMEN YERLİ TAMAMEN MİLLİ BİR YAPI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harp okullarına bir misyon biçmeye kalkanlara kesinlikle izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz, biz de aynı tecrübeleri tekrar tekrar yaşama yanlışına düşemeyiz. Hiçbir ideolojinin, hiçbir kesimin, hiçbir marjinal zihniyetin okullarımızı ele geçirmesine imkan vermeyecek, tamamen yerli, tamamen milli bir yapıyı buralara hakim kıldığımıza inanıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, “Bu ordu, darbecilerin, cuntacıların, vesayetçilerin ordusu değildir. Bu ordu, FETÖ’cülerin ordusu hiç değildir. Bu ordu, şu veya bu yabancı kurumun ordusu hiç değildir. Bu ordu sadece ve sadece Türkiye’nin ordusudur, Türk milletinin ordusudur” ifadelerini dile getirerek, şunları söyledi: “TSK’ya yapılmış her saldırı şahsıma yapılmış demektir. Ordumuzun içerisine sızmış darbeci ve cuntacı hainlerle mücadele etmek başkadır, ordumuzu zayıflatacak, askerimizi rencide edecek davranışlar içerisine girmek bambaşkadır. Hainlerle mücadeleyi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz ama hiç kimsenin bunu fırsat bilip ordumuzu, subaylarımızı, askerimizi yıpratmasına da müsaade etmeyeceğiz.”

GÜÇLÜ ORDU VURGUSU

Türk ordusunun dünyanın en büyük birkaç ordusundan biri olduğuna işaret eden Erdoğan, Türkiye’nin kendi sınırları içinde tarihinin en büyük terörle mücadele operasyonlarını yürüttüğünü belirterek, “Sınırlarımızın Irak tarafından terör örgütüne çok ciddi darbeler vuruyoruz. Bununla kalmıyor, Suriye’de çok önemli operasyonlar gerçekleştiriyoruz. Günün 24 saati, yılın 365 günü kesintisiz operasyon yürütebilecek böyle güçlü bir ordumuz olmasaydı inanın bana bizi bu coğrafyada bir gün yaşatmazlardı. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda DAEŞ’i birkaç ay içinde çökerten de çukur eylemlerinde masum ile haini hassasiyetle ayırıp bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömen de bizim ordumuzdur. Başka ülkeler kendi güvenliklerini bir takım uluslararası kurumlara, başka bir takım devletlere ihale edebilir. Bizim Türkiye olarak böyle bir şansımız kesinlikle yoktur. Biz her ne yapacaksak kendimiz yapacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim