MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da İl ve İlçe Başkanları Toplantısı kapanış oturumunun ardından düzenlediği basın toplantısında konuştu.

”Türkiye ağır bir beka sorunu yaşamaktadır. Beka yoksa beraberlik gelecek yoktur.” diyen Bahçeli, “Şüphesiz ki bundan sonra Türkiye’yi nasıl bir geleceğin beklediği bölgemizdeki gelişmelerin nasıl seyredeceği milli bekaya yönelik tehditlerin hangi yönde ilerleyeceği ve toplumun bu süreçten nasıl etkileneceği hepimizin düşünmesi gereken hayati konulardır.” ifadelerini kullandı.

“PKK/PYD hesap verecektir”

Suriye’nin kuzeyine yuvalanan PYD/PKK’lı teröristlerin vatan için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirten Bahçeli, “Zeytin Dalı Harekatı haklı ve milli duruşun sahaya yansıtılmış şeklidir nereye kadar gidiyorsa oraya kadar sürdürülmelidir. PKK/PYD hesap verecektir.” dedi.

“Alın PKK’yı vurun CHP’ye”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik açıklamaları eleştiren Bahçeli, “CHP genel başkanın ağzından PYD YPG’ye terör örgütü dediğini duyanınız oldu mu? Alın PKK’yı vurun CHP’ye. Korkakça yaşamaktansa kahramanca şehadet bu milletin muhteşem vasfıdır.” diye konuştu.

Bahçeli, “Kılıçdaroğlu ne derse desin Afrin’e mutlaka girilmeli Afrin teröristlerden tepeden tırnağa arındırılmalıdır. Afrin’e girmeyeceksek harekatı neden başlattık? CHP genel başkanın ağzından PYD YPG’ye terör örgütü dediğini duyanınız oldu mu? Alın PKK’yı vurun CHP’ye. Korkakça yaşamaktansa kahramanca şehadet bu milletin muhteşem vasfıdır.” ifadelerini kullandı.

“ABD terörün yanında yer almıştır”

Münbiç’te teröristlerle kol kola fotoğraf çektiren, terör örgütü karargahlarını ziyaret eden ABD’li komutana tepki gösteren Bahçeli, “Asıl yanlışı Menbiç’te konuşan ABD’li komutan yapmıştır. Türk milletinin karşısında PKK PYD YPG’nin yanında ABD yerini almıştır. NATO’dan yana durduğumuz ülke FETÖ başaramayınca diğer terör örgütleriyle bir olmuştur. ABD yanlıştan dönmezse durumunun tarifi düşmanca duruşunun tanımı düşmanlık olarak anılacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim