Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Siirt-Eruh karayolunda, terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Mikail Yaşa’nın Malatya’daki baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Tüfenkci, 15 Temmuz’da FETÖ’nün stratejik noktalara saldırı düzenleyip, devleti işlevsiz hale getirmeye çalıştığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

PKK ile mücadele sürüyor

“FETÖ terör örgütünün bombaladığı bütün yerler terörle birebir mücadele edilen kurumlardı. Bir boşluk oluşturmak istiyorlardı ama Allah’a hamdolsun hükümetimiz olaya el koyduktan sonra güvenlik güçlerimiz 15 Temmuz’dan önce nasıl bir arada çalışıyorlarsa 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün darbesinden sonra da tekrardan toparlanıp bir arada bu terör örgütüyle de PKK terör örgütüyle de birlikte mücadele ediyorlar.”

7 Haziran’dan bu yana yediği darbelerle dağılma dönemine giren PKK’nın, darbe girişiminden faydalanarak yeniden harekete geçtiğinin tespitini yapan Bakan Tüfenkci, terörle mücadelede geri adım atılmayacağının altını çizerek, “ Fırsattan istifa edip son haftalarda saldırılarını arttıran PKK terör örgütüne güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, vermeye de devam edecekler. 27 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bundan sonra da daha işbirliği içerisinde ve güçlenerek devam edecek. Hainlerin yaptığı yanına kar kalmayacak” şeklinde konuştu.

Tüfenkci, konuşmasında en sert mesajı 15 Temmuz’da hükümetin yanında durmayıp, tutuklanan FETÖ’cü teröristlerin derdine düşen, OHAL’e ilişkin kara propaganda yapan Avrupa Birliği oldu. Bakan Tüfenkci, AB’nin açıkça terör örgütlerine destek verdiğini vurgulayarak, “Avrupa Birliğinin özellikle Türkiye noktasındaki terörün yanında yer alması, terör unsurlarına sürekli destek vermesi kendi başkentlerinde bu tür terör yapılanmalarına izin verdikleri gibi etkinlik yapmalarına izin vermelerini doğrusu kabullenmiyoruz ve kınıyoruz da. Biz Avrupa müktesebatının Türkiye’ye uygulanması noktasında elimizden gelen yasaları çıkartıyoruz, iş birliğini gerçekleştiriyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

Bize konuşamazlar

“Avrupa sözleşmesi 15. maddesine göre almış olduğumuz olağanüstü hal kararına binaen yapmış olduğumuz uygulamaları bir başka ülkeye söyleyemeyecek sözleri Türkiye’ye söylemelerini asla ve asla kabullenemiyoruz ve gerekli tepkiyi de çeşitli platformlarda ortaya koyuyoruz.” Tüfenkci, ayrıca AB’nin objektif olmayı öğrenmesi yönünde temennilerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim