MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Bahçeli’nin gündeminde Cumhuriyet’e yapılan terör operasyonu, CHP’nin MHP’ye ithamları, FETÖ’cü hainler için istenen idam ve Yeni Anayasa vardı. Bahçeli, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ’nün tetikçiliğine bürünen ve Türkiye’yi terör devleti ilan edecek kadar alçalan, PKK’lı teröristleri cici gösteren Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu yerinde buldu.

FETÖ ve PKK’nın medya ayağına dokunulmasından büyük rahatsızlık duyan ve “Özgür Basın” savunuculuğu adı altında terör destekçilerine kalkan geren CHP’ye ateş püsküren Bahçeli şunları söyledi: “Yayınlarıyla teröre destek veren dergi gazete ve televizyonlar da tahammül ve sabrın bir sınırı olduğunu görmeli bilmelidir. Her alanda FETÖ ve PKK’nın ayıklanmasıyla ilgili faaliyetler devam ederken, medya ayağına dokunulması neden birilerini rahatsız etmektedir? Adında cumhuriyet olup da, cumhuriyet değerlerine en çok zarar veren, Türkiye karşıtı oluşumları sevindirip umutlandıranların medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görülemeyecektir. Özgürlük demek millete küfretmek değildir.”

PKK’ya ortak yapmaya çalıştılar

Bahçeli, başkanlık sistemi konusunda “Millete soralım” teklifinden sonra CHP’nin kendisini hakaretlerle hedef almasının sebebini de açıkladı. Bahçeli, CHP’nin hayal yüzde 60’lık blokuna MHP’nin Türkiye’nin menfaatlerini düşünerek karşı çıktığını söyleyerek, “7 Haziran’dan sonra Türkiye’nin toparlanması için yöntemler gösterdik hata mı ettik? Siyasetin sorumluluk almasını, ülkenin hükümetsiz bırakılmamasını arzuladık çok şey mi istedik? Seçimden en çok oyu alan AK Parti ile CHP hükümet kursun, ülkenin hayrınadır dedik, 32 gün toplanıp dağıldılar. Bizi yüzde 60’lık bloka mahkum etmeye kalktılar. PKK ve İmralı canisiyle ortaklığa sürüklemeye çalıştılar. CHP’nin kuyruk acısı buraya kadar dayanmaktadır” dedi.

İdam cezası getirelim

Bahçeli, 15 Temmuz’da vatanı kurtaran milletin, FETÖ’cü teröristler için istediği idam konusunda ise hükümete çağrı yaptı. MHP’nin idam cezasına destek vereceğini bir kez daha deklara eden Bahçeli, “Cumhurbaşkanı idama gönüllüdür ve onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da idamın toplumsal talep olduğunu ifade ederek, Meclis’te uzlaşma olması durumunda destekleyeceklerini söylemiştir. İdama bakışımız net ve bellidir. Madem idama ihtiyaç var, milletimiz bunu istemekte, o halde fuzuli konuşmaya, kaçak güreşmeye gerek yok. AK Parti hazırsa, MHP dünden vardır. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim” diye konuştu.

Anayasa teklifini bekliyoruz

Bahçeli, ayrıca AK Parti’nin başkanlık sistemini içeren Anayasa değişim paketi ile ilgili partisinin izleyeceği yol haritasına değindi. Bahçeli, teklifin Meclis’e sunulmasının ardından gerekli cevabı vereceklerini dile getirerek, “AK Parti’nin neyi teklif edip etmeyeceğini, bizim duyarlılıklarımıza nasıl yaklaşacağını henüz bilme şansımız yoktur. Çünkü elimizde somut bir veri bulunmamaktadır. Hazırlanan teklifi önce göreceğiz, sonra değerlendireceğiz, daha sonra da bir karar ve kanaate varacağız. Bizi anlaşılmaz bulanlar, sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar biraz daha sabrederlerse pek yakında muratlarına ereceklerdir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim