Türkiye’de FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine vurulan darbe, geçtiğimiz yıllarda patlayan bombalar nedeniyle büyük darbe yiyen turizm sektörünü kendine getirmeye başladı. Yunanistan’da ekonomi ile ilgili yayınlarıyla bilinen capital.gr haber sitesi, yaz sezonu için uçak bileti ayırtanların sayısının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 7 oranında azaldığını ortaya koydu. Bu oranın da yaklaşık 1,3 milyon kişiye denk geldiği ifade ediliyor. Tatil için Komşu’yu tercih edenlerin sayısındaki bu azalmanın başlıca nedeni olarak, Türkiye’nin “sahalara geri dönmesi”, lira’daki değer kaybı sonrası Türk otellerindeki fiyatların Avrupalılar için çok çekici hale gelmesi gösteriliyor.

TÜRKLER YUNAN ADALARINA GİDİYOR

Yunan turizmini baltalayan nedenlerden biri olarak, Avrupa’da kendinden söz ettiren ekonomik durgunluk da gösteriliyor. Özellikle İngiltere, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde halkın yurtiçinde kalarak tatilini alternatif çözümlerle daha az masraflı şekilde geçirmeye çalışacağına dikkat çekiliyor.

Öte yandan otel verilerine bakıldığında, tatilini Yunanistan’da geçirmeye karar veren Türkler’in sayısında yüzde 51’e varan artış yaşanması dikkat çekiyor. Alkol fiyatlarının ucuzluğu, daha geniş seçenek skalası gibi gerekçelerle tatilini Yunan adalarında geçirmek istediği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim