Kuruluş Osman oyuncu kadrosuna yeni katılan Çağrı Şensoy canlandırdığı Cerkutay karakteriyle merak konusu oldu. Kuruluş Osman Cerkutay kimdir, tarihte var mı gibi sorular merak edilirken, Cerkutay’ı canlandıran Burak Çelik kaç yaşında, nereli gibi sorular da sıkça araştırılmakta. Şanlı tarihimize ışık tutan bir yapım olan Kuruluş Osman, çarşamba akşamları yeni bölümleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Yayınlanan her yeni bölümde yeni bir heyecan yaşatan Kuruluş Osman dizisinde geçtiğimiz hafta flaş bir gelişme yaşandı! Moğol komutan Balgay ve yarımcıları Kongar ve Cerkutay ile birlikte Moğollar Kayı Obası’nı bastı! Kuruluş (Diriliş) Osman’ın 10. bölümünün geçtiğimiz hafta yayınlanmasının ardından Balgay’ın yardımcısı Cerkutay  hakkındaki bilgiler seyircinin merak konusu oldu. Peki, Kuruluş Osman Cerkutay kimdir, tarihte var mı? Kuruluş Osman Çağrı Şensoy kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte merakla araştırılan detaylar…

Kuruluş Osman dizisine Cerkutay karakteri, geçtiğimiz hafta ekrana gelen 10. bölümde dahil oldu.

Kuruluş Osman Cerkutay kimdir?

Bir Moğol askeri olan Cerkutay, Moğol komutan Balgay’ın yardımcısıdır. Balgay’ın Anadolu baskınlarına katılıp Türk obalarına baskınlarda Balgay’ın yanında yer almıştır.

Cerkutay diye birisi tarihte var mı?

Cerkutay’ın gerçek tarihte yaşayıp yaşamadığıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.

Dizinin sıkı takipçileri yeni bölümde Cerkutay karakterini canlandıracak Çağrı Şensoy’un hayatını ve biyografisini merak etmeye başladı. Heyecan dolu dizi tarihe ışık tutarken dizinin karakterleri bir hayli merak ediliyor. Peki Kuruluş Osman Cerkutay’ı Çağrı Şensoy kimdir? Çağrı Şensoy kaç yaşında, nerelidir?

ATV’nin reyting rekorları kıran dizisi Kuruluş Osman 10.bölümüyle ekrana geliyor. Heyecan ve bol aksiyon dolu bölümleriyle dikkat çeken dizi, aynı zamanda tarihimize ışık tutması ile de izleyicisini ekran başına kilitliyor. Dizinin oyuncu kadrosu ve konusu yeni bölüm öncesi merak ediliyor. Dizinin oyuncu kadrosuna yeni dahil olan ve Cerkutay karakterine hayat verecek olan Çağrı Şensoy hayatı merak konusu oldu. Peki Kuruluş Osman Cerkutay’ı canlandıran Çağrı Şensoy kimdir? Çağrı Şensoy kaç yaşında ve nerelidir?

Çağrı Şensoy kimdir?

17 Nisan 1986’da İstanbul’da dünyaya gelen Çağrı Şensoy; ilk orta ve lise eğitimini İstanbul’da almıştır. Üniversite eğitimini de yine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünde tamamlayan yetenekli oyuncu, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Çağrı Şensoy, Kavak Yelleri, Mazi Kalbimde Yaradır, Çakıl Taşları, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Ölüm Çiçekleri, Savaşçı gibi sevilen yapımlarda rol almıştır.

Şensoy, Kuruluş osman dizisinin 10. bölümünde ‘Cerkutay’ karakteriyle kadroya dahil olmuştur.

Savaşçı dizisinde de diziye yeni katılan Beni Affet’in Bahar’ı olan Gaye Turgut Evin’in canlandırdığı Çiğdem Teğmen’i çıldırtan bir karakter olan Kürşat Teğmen seyirciden oyunculuğu ile tam not alan bir oyuncu.

Editör: TE Bilisim