İzmir’de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle 35 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan casus papaz Andrew Craig Brunson üzerinden Türkiye ekonomisini hedef alan yaptırımlarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, bugün Beyaz Saray’da Evangelist liderleri ve eşlerini akşam yemeğinde ağırladı. Trump, yemekte yaptığı konuşmada Brunson konusuna da değindi.

BRUNSON İÇİN SAVAŞIYORLARMIŞ!

Brunson’u getirmeye çalıştıklarını söyleyen Trump, “Rahip Brunson’ın serbest kalması için savaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Trump’ın Brunson açıklaması sonrası salondan yükselen büyük alkış sesleri dikkatlerden kaçmadı.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde FETÖ ajanı casus papaz Brunson üzerinden yine Türkiye’ye tehditler savuran Trump,  “Bence Türkiye’nin yaptığı çok üzücü. Bu konuda tavizde bulunmayacağız.” demişti.

BRUNSON’U VER KRİZ BİTSİN!

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Brunson krizine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye Brunson’u koşulsuz serbest bırakırsa kriz anında biter” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA YAŞANAN KRİZ NASIL PATLAK VERDİ?

FETÖ ve PKK terör örgütlerine verdiği casusluk hizmetinden dolayı hapis cezasına çarptırılan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ın ev hapsi kararı sonrasında küstah yardımcısı Pence, Trump ile Twitter’dan yaptıkları açıklamalarda Türkiye’yi pervasızca tehdit etmişlerdi. Daha sonra alınan yaptırım kararlarının ardından Türkiye’nin ciddi karşılıklar vermesiyle ortaya çıkan kriz dövizi fırlatmıştı.

Son zamanlarda alınan tedbirler kapsamında ise dövizin ateşi sönmeye ve dolar adeta çakılmaya başladı. Daha sonra Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalarda Trump’ın hayal kırıklığı yaşadığı bildirimişti. Ayrıca Pence geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla yine Türkiye’yi tehdit etme cürretinde bulunmuştu.

Amerika Trump’ın gidişine hazırlanıyorDünya

Gizli tanık, terör suçundan yargılanan casus Brunson’u deşifre etti: PKK’nın paravan kilisesiTürkiye

Trump’ın danışmanından ‘Brunson’ açıklamasıDünya

Editör: TE Bilisim