FETÖ’nün karanlık yüzünü, uzun yıllar örgütün kritik birimlerde görev almış itirafçılar tek tek anlatıyor. Darbe girişiminden, devletin kritik birimlerine sızma stratejisine kadar örgüte dair bilinmeyenleri deşifre eden itirafçılar, böylece FETÖ’nün çözülmesine önemli katkı sunuyor.

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifadesi alınan M.C’nin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

M.C, ifadesinde, örgütün sürekli askeri personeller hakkında bilgi topladığını ve bu bilgileri örgüte mensup askerlerden aldığını belirterek, bir dönem sorumlu olduğu Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Körfez Hava Radar Komutanlığı birliklerinde çalışanlar hakkında kendisinden ayrıntılı bilgi istendiğini söyledi.

PKK İÇERİ SIZABİLİR’ YALANI

İtirafçı mahrem imam M.C, kendilerinden istenen en önemli bilgiyi ise şöyle anlattı:

”Bizden istenilen en önemli bilgi, Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve Körfez Hava Radar Komutanlığı birliklerinin güvenlik zafiyetlerinin araştırılıp bulunması işiydi. Bize bunun ‘PKK’nın içeri sızma faaliyetleri olabilir, buna karşı önlem almak amaçlı’ olduğu söylendi. Fakat o zaman aklıma gelip de bilinçaltına attığım şüphe şimdi su yüzüne çıktı. Bu bilgiler dış güçlerin eline geçerse ne olur, bunu o zaman fazla sorgulamadık ve arkadaşlarla birliklerdeki güvenlik zafiyetlerini, nöbetçi değişim ve miktarı, ne kadar nöbetçi bulunur gibi bilgileri toparlayıp örgüt içerisindeki bizden sorumlu müdüre verdik. Bu bilgileri 2014’te verdik. O zaman içimden buranın güvenliğini kim ne yapar diye düşündüm ama bu bilginin bütün Türkiye’deki birliklerden toplandığını düşünürsek ortaya çıkan durumu şimdi şimdi sorgular oldum.”

Editör: TE Bilisim