Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması, bizimle birlikte tüm coğrafyamızın geleceğine yön verecektir.” dedi.

“BU MÜCADELEYİ KAZANACAĞIZ”

“Tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de kendimizle birlikte umudunu bize bağlamış tüm mazlumlar ve mağdurlar için mücadele ediyoruz.” ifadeisni kullanan Başkan Erdoğan, “Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıların eşiğinde bulunduğumuza inanıyorum. Türkiye’ye güvenenlerle mutlaka bu mücadeleyi de kazanacağız.” dedi.

BAKAN AKAR: HER TÜRLÜ TEHLİKEYE KARŞI MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmekte olduğunu kaydetti.

Bakan Akar mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bu zafer, binlerce yıllık Türk kültürü içerisinde şekillenen ordu-millet anlayışının da en önemli tezahürlerinden biridir. 2 bin 227 yıllık köklü bir gelenekten gelen ve asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun, Çanakkale’de ve Dumlupınar’da gösterdiği vatanını ve milletini koruma azmi, bugün de aynı azim ve kararlılık ile devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı için gece gündüz, yaz kış, dağ bayır demeden FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele, en son terörist yok edilinceye kadar, yurt içinde ve sınır ötesinde aralıksız devam edecektir.”

TBMM BAŞKANI YILDIRIM’IN MESAJI

TBMM Başkanı Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Tarihinde esaret yüzü görmemiş asil milletimiz, varlığını hedef alan saldırılar karşısında büyük bir sorumluluk şuuru ile hareket ederek, istikbalini karartmak isteyen şer güçlerine fırsat vermemiştir. Bu şuurun en müşahhas örneklerinden biri de 15 Temmuz 2016’da yaşanmıştır. ” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim