Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2018’in önceliklerini ele aldı. Devlet-millet birlikteliğiyle Türkiye’ye yönelik saldırıların akamete uğratıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ekonomideki hızlı yükselişe değindi.

İŞ DÜNYASIYLA EL ELE

Bir milyonu aşkın kişiye ekmek kapısı açan istihdam seferberliğinin devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, “İş dünyamızla birlikte geçtiğimiz yıl mevcut çalışanların üzerine artı 1 olarak başlattığımız istihdam seferberliğini önümüzdeki yıl mevcut çalışanların üzerine artı 2 olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.

Türkiye’nin cari açığının en büyük sebebi olan enerjide dışa bağımlılığın sonlandırılması için atılacak adımları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önemli enerji potansiyellerinin bulunduğunu kaydederek, “Ülkemizin en önemli meselelerinden biri olan cari açığın azaltılması için, bir yandan enerji üretiminde kendi potansiyelimizi harekete geçirmeye, diğer yandan da ithal ettiğimiz ürünleri ülkemizde üretmeye dönük çalışmalara hız verdik. Enerjide, rüzgar, güneş, nükleer ve diğer tüm kaynakları seferber ederek, dışa bağımlılığımızı azaltmak stratejik bir önceliğimizdir” diye konuştu.

Dışarıdan daha iyi görülüyor

Erdoğan, Türkiye’nin büyüklüğünü ve tarihi sorumluluklarını “Orada ne işimiz var?” gibi çıkışlarla anlamayanlara da ders verdi. Yaptığı son Afrika turuna atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye’ye yönelik sevginin anlamını şöyle paylaştı: “Türkiye’nin gerçek büyüklüğünü, yurt dışına yaptığımız seyahatlerde çok daha iyi görme imkanına sahip oluyoruz. Sudan, Çad, Tunus ziyareti, bunun en güzel örneklerinden birkaçıdır.

Özellikle Sudan’da şahsımızda ülkemize ve milletimize gösterilen teveccüh, bizlere tarihi sorumluluklarımızı tekrar ve tekrar hatırlatmıştır.”

2017’de terör örgütlerine önemli darbeler vurulduğunu belirten Erdoğan, “FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele konusunda çok önemli adımları attığımız 2017 yılında özellikle ekonomi alanında ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldık. Hamdolsun milletimizin feraseti, hükümetimizin dirayeti ve dostlarımızın desteğiyle tüm bu saldırıları akamete uğrattık” diye konuştu.

İşsizlik bitene kadar durmak yok

1 milyonu aşkın kişiye ekmek kapısı açılmasını sağlayan istihdam seferberliğine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı, işsizliğin sorun olmayacağı bir Türkiye için çalışacaklarının sözünü vererek, “İş dünyamızla birlikte geçtiğimiz yıl mevcut çalışanların üzerine artı 1 olarak başlattığımız istihdam seferberliğini önümüzdeki yıl mevcut çalışanların üzerine artı 2 olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.

Kışkırtmalara dikkat

Erdoğan, 2019 yapılacak yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine de vurgu yaptı. İki seçiminde Türkiye geleceği açısından kritik olduğunu kaydeden Erdoğan, millete şöyle seslendi: “Tüm vatandaşlarımdan ülkemizin ve milletimizin geleceği için heyecanı, hedefi, projesi, enerjisi olan kadrolara sahip çıkmalarını, onlara yol göstermelerini bekliyorum. Bu kritik süreçte kışkırtmalara karşı uyanık olmalı, siyasi hesaplar uğruna bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.” Erdoğan, 2018’de Türkiye’yi önemli gelişmelerin beklediğini, yeni sıkıntılara karşı Devlet-Millet birlikteliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim