FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişiminden 2016 yılının ortalarına kadar haberleşme ağı olarak kullandığı ByLock isimli şifreli program Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından çözülmüş, 15 Temmuz işgal girişiminin ardından FETÖ’cü hainlerin deşifresi ve hücrelerin çökertilmesi için ana kaynak teşkil etmişti. 230 bine yakın ByLock kullanan FETÖ’cünün çoğu tespit edilip, tutuklanırken, aynı zamanda kamuya sızmışsa KHK ile atılırken yargıdaki kriptolar devreye girdi.  Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde Denizli’de ByLock kullandığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Hacer Aydın’la ilgili mahkûmiyet kararı Antalya 2. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Hacer Aydın hakkında ByLock kullandığına dair MİT raporundan başka delil olmadığı gerekçesiyle kararı bozan Antalya 2. Ceza Dairesi Başkanı Şenol Demir alenen FETÖ’cüleri aklamaya kalkmıştı.

Kardeşine kıyak çekmiş!

FETÖ’cülerin tespiti için ana kaynaklardan biri olan ByLock’u sulandırmaya çalışan hakim hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre, Antalya’daki 2. Ceza Dairesi’nin Başkanı Şenol Demir’in Antalya’da öğretmenlik yapan kardeşi Gürol Demir’in ByLock’tan tutuklu bir FETÖ üyesi olduğu ortaya çıktı. Gürol Demir’in, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir eğitim kurumunda öğretmen olarak görev yaparken FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ByLock kullanıcısı olduğu için tutuklandığı ve halen cezaevinde olduğu belirlendi.

 Hürriyet de aklamak için uğraşıyor

Diğer yandan yargıdaki kripto FETÖ’cülerin yanı sıra medyada Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet’te ByLock’u masumlaştırmaya çalışan algı operasyonların başına çekiyor. Hürriyet’in ByLock’a ilişkin ilk FETÖ’cüleri kurtarma operasyonu ekim ayında İsmail Saymaz imzasıyla çıkan “İşte ‘ByLock’ David Keynes” haberiyle olmuştu. Hürriyet söz konusu haberiyle “Her ByLock kullanan FETÖ’cü değil” imajı yaratmaya çalışmıştı. Hürriyet’in ikinci skandalı ise üzerinde “Öğretmenim bakar mısınız? Kerem’in cebinde ByLock uygulaması var” yazılı karikatür olmuştu…

Editör: TE Bilisim