Tekirdağ’da, FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto yapılanmasının sanık ifadelerinden hareketle detaylarıyla anlatıldığı iddianamede, devlet kademelerindeki yapılanmaya ve sızılan yerin önemine göre örgüt içerisindeki mahremiyetin arttığına işaret edildi.

Etkin pişmanlık yasası hükümlerinden faydalanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Harun M. iddianamedeki ifadesinde, kripto yapı içerisinde yer aldığını ve sorumluluğunda bulundukları “asker abisi” şahıslarla sabit/ankesörlü telefon ile iletişime geçtiklerini ifade etti.

“GEREKİRSE GÖZÜNÜZLE NAMAZ KILIN”

Harun M, şunları anlattı: “Mühendislik okumama rağmen örgüt beni askeri sınavlara soktu. Askeri ağabeyleri, Gülen’e inanmamızı, inanmamız halinde cennete gireceğimizi, inanmamamız halinde ise cehenneme gireceğimizi söyledi. Abiler buluştuğumuz zaman bize ‘abdest almayın namaz kılmayın, gerekirse gözünüzle namaz kılın’ şeklinde teklifte bulunurlardı.” Sanığın bu ifadesi, FETÖ’cülerin, tarihte Hasan Sabah’ın kurduğu Haşhaşiler ve onların Alamut Kalesi’ndeki yaşayışını hatırlattı. Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22’si tutuklu 43 sanığın, “terör örgütüne üye olmak” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçlarından cezalandırılmaları isteniyor.

Editör: TE Bilisim