Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Geleceğin Meslekleri Mesleklerin Geleceği Kongresi”nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Oktay, ABD’nin hazırladığı terörizm raporu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“NE ZAMAN AYAĞA KALKSAK…”

Meslek ve iş gücü piyasası koşullarındaki dönüşümü takip ederek stratejik kamu politikalarını bir bütünlük içinde sunmak için gerekli adımları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da atmayı sürdüreceklerini vurgulayan Oktay, “Ülkemizi akademisiyle, iş dünyasıyla, sanayisiyle her alanda güçlendirip büyütürken eli kanlı terör örgütleriyle mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. ABD’nin hazırladığı terörizm raporu ne FETÖ ne de YPG terör örgütüyle olan mücadelemizden bizi alıkoyamaz. Ne zaman ayağa kalksak, gelişmeye başlasak, ufka baksak, önümüz, ayaklarımız terör örgütleriyle prangalanmaya çalışılmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu’nda düzenlenen Yükseköğretim Kurulu organizasyonunda “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” çalıştayına katılarak konuşma yaptı. ( Muhammet Fatih Oğraş – Anadolu Ajansı )

AKADEMİ DÜNYASINA DESTEK ÇAĞRISI

Akademi dünyasından da Türkiye’nin haklı mücadelesini tüm dünyaya güçlü şekilde anlatılmasında destek beklediklerini dile getiren Oktay, “Geleceğin meslekleri küresel gelişmeler ışığında belirleniyor olsa da Türkiye’de mesleklerin geleceğini belirleyecek olan bizleriz. Sahip olduğumuz altyapımız ve beşeri sermayemizin resmini ne kadar iyi çekip gelişmeler ışığında hangi alanlara ihtiyacımız olduğunu ne kadar isabetli belirleyebilirsek gelecek adımlarımızı o kadar sağlam atabiliriz.”

Oktay, daha büyük ve daha güçlü Türkiye’ye giden yolda en büyük sermaye olarak gördükleri gençlere, iş insanlarına, üniversitelere ve akademisyenlere güvenlerinin tam olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim