Fetullahçı Terör Örgütü’nün, asker kıyafetini giymiş teröristlerinin devletin tankı, uçağı ve silahıyla 246 vatan evladını şehit ettiği, Meclis’i bombaladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduğu 15 Temmuz Türkiye’yi işgal eyleminin tüm noktalarının aydınlatılması için Meclis’te kurulan, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürüyor.

15 Temmuz’un tanıklarının çoğunu dinleyen, FETÖ’nün yarım asırlık yapılanmasını deşifre eden komisyon, bu seferde işgal girişimi gecesi Genelkurmay’da rehin alınıp darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’ne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’da 10 yazılı soru gönderdi.

15 Temmuz’da yaşananlar ve TSK içerisinden 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası temizlenmeyen FETÖ’cü yapılanmaya yönelik vurgular dikkat çekerken, Hulusi Paşa’ya şu sorular yöneltildi:

Darbeyi ne zaman öğrendiniz?

MİT’ten size ulaşan istihbarat bir darbe girişimi kuşkusu yönünde mi yoksa MİT’e yapılacak bir operasyon muydu? Bu istihbaratla ilgili Sayın Başbakan Sayın, Cumhurbaşkanı veya özel kalemleri ile bir görüşmeniz oldu mu? Bu konuda size ulaşan bilgiler ve aldığınız tedbirlerle ilgili bilgi verebilir misiniz?

FETÖ yapılanma neden temizlenmedi?

Görev süreniz içerisinde FETÖ’yü güvenlik açısından tehdit olarak gören herhangi bir rapor ya da bilgi size sunuldu mu? TSK içinde FETÖ mensupları olduğunu tespit ettiniz mi? Bu konuda istihbari çalışma için MİT’ten talepte bulundunuz mu? Nasıl bir girişiminiz oldu? FETÖ’nün TSK’ya sızmasının farkedilemeyişinin sebebi kanaatinizce nedir?

FETÖ’cüler boğazınızı sıktı mı?

Darbe girişiminde sizin etkisiz hale getirilişiniz Akıncı Üssü’ne götürülmeniz ve Çankaya Köşkü’ne getirilişinizi anlatır mısınız? Boğazınız kemerle sıkıldı mı? Bu iddialar hakkında ne dersiniz? Mehmet Dişli’nin açıklamalarını o anda sizin yanınızda bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Akıncı Üssü’nden nasıl kurtuldunuz?

4 Ocak’ta süre doluyor

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Paşa’nın kendisine yazılı olarak iletilen sorulara vereceği cevapların medya ve kamuoyunun 15 Temmuz işgal girişimine ilişkin soru işaretlerini gidermesi beklenirken, operasyonlarında genişleyebileceği düşünülüyor. Hulusi Paşa’nın, 4 Ocak’ta görevini tamamlayacak olan komisyona ifadesini yıl başına kadar göndermesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim