15 Temmuz 2016’daki hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. 13 ilde terör örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 37 emniyet görevlisi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis teşkilatı birimlerindeki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 12 emniyet müdürü 16 komiser ve emniyet amiri, 21 polis memuru olmak üzere 49 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.

Bu kapsamda 13 ilde operasyon başlatan güvenlik güçleri, 37 zanlıyı gözaltına aldı.

BARTIN’DA FETÖ OPERASYONU

Öte yandan, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bartın, Zonguldak ve Karabük’te meslekten ihraç edilen 8 polis memuru ile bir kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Ayrıca, İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen 19 şüpheliden 11’i gözaltına alındı.

İzmir’de ByLock operasyonu: 11 gözaltıGündem

Editör: TE Bilisim