Özel, bugün Meclis’e sunulacak ittifak tasarısının MHP’nin baraj altında olduğunu tescilleyeceği senaryosunu ortaya attı.

16 Nisan’da HDP-PKK-FETÖ-İP ile ittifaka daha ötesi Avrupa Birliği ve ABD’nin dev desteğine rağmen AK Parti ve MHP’nin “Evet” birlikteliği karşısında bozguna uğrayan CHP, Milli Mutabakat’ın resmileşmesine saatler kala çılgına döndü. MHP’yi MHP’lilerden daha çok düşünüyormuş pozu veren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Meclis’e sunulacak ittifak tasarısının MHP’nin baraj altında kalması anlamına geleceği iddiasında bulunarak, şu sözlerle çarpıtmanın dibine vurdu: “MHP getirdiğinden çok götürüyor, AKP ile birliktelik MHP’yi eritiyor, sıfıra getiriyor. O yüzden ittifaka ihtiyaç var. Çarşamba günü Meclise verilecek teklif, MHP’nin barajın altında olduğuna iki tarafın milletvekillerinin birden imza atmasıdır.”

Bahçeli’ye hakaret etti

Bununla da yetinmeyen Özel, doğrudan MHP lideri Bahçeli’ye saldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin milli meselelerde ağız birliği yapmasını hazmedemeyen Özel, “O ne derse, bu da onu söylüyor. AKP ile MHP eskiden çift yumurta ikiziydi ama son dönemde tek yumurta ikizine dönüştüler. Arada hiçbir fark yok. Konuşmalar saraydan yazılıyor, iki tarafa da yollanıyor, aynı konuşmayı Cumhurbaşkanı da Binali Yıldırım da Bahçeli de yapıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim