Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, partisinin Safranbolu İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Danışma Meclisi’nde konuştu. Şahin PKK’nın sözcüsü HDP’nin çöküşü, ayrıca Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki askeri varlığını değerlendirdi.

“HDP üst akla çalışıyor”

Şahin, sazla parlatılan, FETÖ-CHP işbirliği ile propagandası yapılan HDP’nin kirli yüzünün deşifre olduğunu belirtirken, Güneydoğu halkının HDP’nin kendileri yerine Türkiye’yi bölmek isteyen şer odaklarına hizmet ettiğini gördüğünü ifade ederek, “O bölgede yaşayan insanların artık bu örgütün kendi insanının hak ve hukuklarını korumak için değil, Türkiye’ye zarar vermek isteyen bir takım odakların piyonluğunu yapmak için çalıştığını gördüklerinden desteklerini kesmeye başladı” diye konuştu.

“Milletimiz gerçekleri görüyor”

Kışanak’ın gözaltına alınması sonra PKK ve HDP’nin elbirliği ile yaptığı provokasyon çağrılıranın karşılık bulmadığını belirten Şahin, terör destekçilerine karşı halkın cephe aldığını dile getirerek, “Diyarbakır Belediye Başkanı terör örgütüne destek vermek iddiası ile gözaltına alınınca halkı eylem için davet ettiler. Ama pek az kişi rağbet etti. Her taraf çöp yığını ve çöpleri toplamıyorlar. Böylece yüzde 75-80 oy ile seçtikleri belediye başkanının, yönetiminin partinin kendilerine nasıl hizmet ettiğini şimdi Diyarbakırlılar acı acı yaşıyorlar. Bütün bunlar tabii ki iplerini pazara çıkarıyor. Milletimiz yapılanları görüyor” şeklinde konuştu.

“Emperyalistlerin amacını biliyoruz”

Şahin, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki terör belasını def etmek ve mezhep savaşı projesini çökertmek için bulunduğunu, bu topraklarla hiçbir bağı olmayan emperyalistlerin gayesinin ise sömürü ile işgal olduğunu söyleyerek, “Askerimiz, tanklarımız Suriye’de, Irak’ta. Bilmem kaç bin kilometre uzaktaki ülkelerin askerleri oraya gelecek. 60 tane ülkenin Suriye’de, Irak’ta da hiçbir sınırı olmayan ülkelerin askerleri gelecek, onlara bir şey denmeyecek, oradaki iç çatışmalarda en çok zarar gören Türkiye, gelişmelere sessiz kalmayınca, o konuda üzerine düşenleri yapmak için harekete geçince, ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ diyeceksiniz. Biz, Suriye Suriyelilerin, Irak Iraklıların, Musul, Musulluların olsun istiyoruz. Diğerlerinin, ABD ve İngiltere’nin oraya niçin geldiğini çok iyi biliyoruz.”

Editör: TE Bilisim