FETÖ tarafından 2011 yılında “Hizbullah üye ve yöneticisi” oldukları iddiasıyla açılan davada HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel ve Sait Şahin ile Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası aldı. Yaşanan mağduriyet hakkında Diriliş Postası Gazetesine röportaj veren HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları Erdal Elibüyük ve Sait Şahin karara ilişkin olarak FETÖ’yü işaret etti.

17 Ocak 2011’de “Hizbullah üye ve yöneticisi” oldukları iddiasıyla gözaltına alınan; Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin ve Fikret Gültekin’e örgüt yöneticiliğinden 12’şer yıl, 6’şar ay ceza verilmiş, dosya Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu. Dosyayı yeniden gören yerel mahkeme sanıklara “örgüt üyeliğinden” 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası vermişti. Dava avukatlarının dosyayı temyiz etmesinden sonra, Yargıtay 11 kişi hakkında beraat kararı verirken, 3 kişi hakkında ise “örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla 6’şar yıl 3’er ay hapse mahkûm etti. Verilen kararda cezaya çarptırılanlar arasında bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin;” Anadolu 11. Ağır ceza mahkemesinde süren bir davada verilen kararla ceza verildi. Daha önce Yargıtay davayı lehimize bozmuştu ancak Anadolu 11. Ağır ceza mahkemesi 6 yıl 3 ay şeklinde örgüt üyeliğinden cezaya çarptırdı. Tutukluluk şuan için söz konusu değilken avukatlarımız dosyayı temyize götürmek için dilekçelerini verdiler. Daha sonra dosya tekrar Yargıtay’a gidecek ve nasıl sonuçlanacak bizde bilemiyoruz. Bu dava 2011 yılında FETÖ’nün yargıda cirit attığı dönemlerde oluşturularak dernek faaliyetlerimiz suç unsuru olarak gösterildi. Kutlu Doğum Etkinlikleri düzenlemek, Gazze’ye yardım kermesleri düzenlemek, İsrail’in Gazze’yi bombardıman altına aldığında tepki yürüyüşleri yapmak ve gıyabi cenaze namazı kılmak gibi yasal çerçevede gerçekleştirilen etkinliklerden dolayı şişirilmiş kumpas dosyaları hazırlandı. FETÖ mensubu emniyetçilerin yerleştirdiği delillerle dosya şişirilerek mahkemeye sunuldu. 2013 yılında 14. İstanbul ağır ceza mahkemesi benimle birlikte 3 kişiye 14 yıl ceza verdi. Diğer 13 kişiye 6 yıl 3 ay ceza verdi ve 2015 yılında Yargıtay verilen cezayı bozdu ve tekrar geri gönderdi. İşte bu yargılama süreci devam ederken hiç beklemediğimiz bir sonuç çıktı” şeklinde konuştu.

“FETÖ İLE MÜCADELEDEN DOLAYI CEZA ALIYORUZ”

HÜDA PAR Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük;” Bu dosyanın FETÖ kumpası olduğu çok açık bir şekilde ortadadır, bunun en büyük delillerinden bir tanesi de dosyayı açanların FETÖ kapsamında cezaevinde olmalarıdır. Biz kararın beraatla sonuçlanmasını beklerken onanmış ceza ile karşılaşıyoruz. Toplum için gecesini gündüzüne katan insanların önünün kesilmesini yürüdükleri yoldan alı konmak olarak düşünüyoruz. Türkiye’de FETÖ’den en fazla kim yara aldı diye sorsalar bu kişiler mutlaka biz olurduk. Hem FETÖ ile mücadele ediyoruz hem de mücadeleden dolayı ceza alıyoruz. Dava dosyasının Yargıtay’a gitmesinin ardından kararın beraat olmasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YARGIDA FETÖ’CÜLER GİTTİ ULUSALCILAR MI GELDİ?”

Yaşanan her siyasi davanın FETÖ ile ilişkilendirildiğine dikkat çeken Elibüyük;” Hükümet yetkilileri verilen kararla ilgili oluşturulmuş dava dosyasına vakıf durumda. Özellikle Adalet Bakanına burada çok büyük sorumlulukla ve vicdanı ile davranması gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu nedenle yargı içerisinde FETÖ unsurlarının tam olarak temizlenmediğinden tutunda gerçekleştirilen operasyonların ardından Ulusalcı görüşe sahip grupların yapılanması sonucu adalet dağıtıcıların ideolojik davrandığını görüyoruz. Sorumluluk başta Adalet Bakanımız olmak üzere hükümettedir ve bu konuda gerekenleri yapmasını umut ediyoruz. Ayrıca davalara bakan savcı ve hâkimlerinde yeni atandığına dikkat çekmekte fayda var. Önceden dosyaya bakan hâkim ve savcıların FETÖ’den tutuklanmış olması ve şuan dosyaya bakan yargı mensuplarının konuya vakıf olmaması acaba yeni yapılanmalar mı ortaya çıkıyor düşüncesine kapılıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim