“Kimse, ‘Bu akrabam, şu tanıdığım’ diye gelmesin” sözleriyle net mesaj veren Erdoğan, yeni dönemde akrabalık ilişkilerinin geri plana atılacağını kesin dille vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda “Halkına tepeden bakanları bize getirmeyin. Millet değerleriyle çatışmamış, hizmet edecek herkese kapımız açıktır” dedi.

Erdoğan, yerel seçimde aday belirleme kriterlerine dair mesajlar verirken; ‘liyakatin’ esas alınacağını açıkladı. Erdoğan, parti kadroları ve teşkilatlarına, “Kimse ‘Bu benim yakınımdır, şu akrabamdır’ diye bize aday teklifi için gelmesin. Ehliyet ve liyakat birinci önceliğimiz olacak” uyarısını yaptı.

Erdoğan sözlerine devamla, “Halkına tepeden bakan, gurur ve kibir abidesi adamları bize getirmeyin. İhanet örgütü FETÖ, bölücü terör örgütü PKK’ya bulaşmamış, millet değerleriyle çatışmamış, hizmet edecek herkese kapılarımız ardına kadar açık” ifadelerini kullandı. Erdoğan, 24 Haziran Seçimleri’nden başarıyla çıktıklarını, 31 Mart Seçimleri’nde de başarılı olmaya mecbur olduklarını, hatta daha iyisini yapmaları gerektiğini söyledi.

‘AK Parti, mahalli idarelerdeki başarılı olan kadrolar tarafından kurulmuştur’ diyen Başkan Erdoğan. MHP’yle ittifak konusunda ise “Bütün seçim bölgelerinde aday çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“STOKÇULARA FIRSAT VERMEYİN”

Yeni bütçe ile Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan dövizdeki ‘dalgalanma’ döneminin geride bırakıldığını müjdeleyen Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarına, sanayicilere ve esnafa biraz daha sabır göstermelerini tembihledi.

Başkan Erdoğan, vatandaşları da işaret ederek, “Stoklara ve stokçulara fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse kimse kusura bakmasın, biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle gelir, adımımızı atar, gereğini yaparız. Siz fiyat farkı olan ürünleri satan fırsatçıları, gerekli mercilere bildirin yeter” dedi.

Ana muhalefet partisi CHP’ye de sert çıkan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir ülkede iktidara yürüme derdi olmayan, muhalefette kalan ve sürekli olarak ülkeye karalar çalan bir anlayıştan hiçbir şey olmaz. Benim milletim de bunlara iktidar koltuğu için yürü demiyor. Biz 2023’ten başlayarak 2053 hedeflerine ulaşmak için kan kusup kızılcık şerbeti içtik. Aslolan milletin menfaatleridir.”

Editör: TE Bilisim