15 Temmuz 2016’da 251 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri yapılanmasına yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Zonguldak merkezli 10 il, Muğla merkezli 19 il ve KKTC’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik operasyonlarda 25 asker gözaltına alındı.

Zonguldak merkezli ve KKTC’deki operasyonda 10 gözaltı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, “ardışık arama ve kripto şifreleme” yöntemlerini kullandıkları ileri sürülen 15 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Zonguldak, Hatay, Kilis, İzmir, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Mersin’in yanı sıra KKTC’de eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonda, 10 muvazzaf asker gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri ile diğer 5 şüphelinin yakalanması çalışmaları sürüyor.

Muğla merkezli operasyonda 10 gözaltı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY’nin TSK’daki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 41 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Muğla merkezli olmak üzere Kocaeli, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Iğdır, Konya, Van, Batman, Aydın, Kırıkkale, Manisa, Tokat, Trabzon, Yalova, Zonguldak ve Samsun’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 15 zanlı gözaltına alındı.

Zanlılardan 39’unun muvazzaf, 2’sinin meslekten ihraç edilen subay ve astsubay rütbelerinde, Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik ve Jandarma teşkilatında görev yapan personelden oluştuğu belirtildi.

Adreslerinde bulunamayan 26 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

26 ilde FETÖ operasyonu: 41 gözaltı kararı15 Temmuz

FETÖ’ye mahrem operasyonu: 20 subaya gözaltı15 Temmuz

Editör: TE Bilisim