17-25 Aralık darbe girişiminden önce FETÖ’cülerle sır görüşmeleri ortaya çıkan, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından ise FETÖ ile ittifakı sıklaştıran, ağız birliği yapan alçak örgütün finans, medya ayağını kollayan, devletin temizlenmesini engelleyen, seçimlerde birlikte çalışan, hükümeti devirme planına destek veren, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz işgal girişiminde FETÖ’cü işgalcilerle anlaşarak Bakırköy’e kaçtığı görüntüler de yayınlanmıştı.

17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a uzanan süreçte FETÖ’cülere kol kanat geren Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un ardından “Kontrollü darbe, 20 Temmuz darbesi” gibi çıkışlarla örgütü kurtarmanın derdine düşmüş, teröristler için özgürlük isteyecek kadar ileri gitmişti.

Kılıçdaroğlu’nun örgütle bağı afişe olup, toplumda büyük tepki çekmeye başlarken, CHP liderinin imdadına onu kasetle koltuğa oturtan FETÖ yetişti.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ

Mısır’da yayımlanan El-Yevm 7 gazetesine konuşan Pensilvanya’daki iblis, 15 Temmuz’u gerçekleştirenin ulusalcılar ve Kemalistler olduğu yalanını söyleyerek hem kendisini aklamaya hem de Kılıçdaroğlu ile ilişkisinin olmadığının mesajını vermeye çalıştı. FETO’nun devreye soktuğu danışıklı dövüş planına, Kılıçdaroğlu da harfiyen uydu. FETO’nun terör örgütü olduğunu vurgulayan nadir konuşmalarından birine imza atan Kılıçdaroğlu, FETO’ya verdiği, “Bir densiz kalkmış şu açıklamayı yapıyor: “15 Temmuz’u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir” diyor, bunu FETÖ terör örgütünün lideri diyor. Sen Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüler’i, Cumhuriyetçiler’i, demokrasiye bağlı paşaları, subayları temizlemedin mi?” şeklindeki cevabıyla “Birbirimize düşmanız” pozu kesti.

Yine yalan!

Diğer yandan Kılıçdaroğlu, FETÖ yancısı Cumhuriyet’e ilişkin hazırlanan iddianameyi itibarsızlaştırmak için “Cumhuriyet Gazetesi iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ’den yargılanıyor” ifadesini kullandı. CHP liderinin algı operasyonuna cevap gecikmedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri hakkındaki iddianamenin FETÖ üyeliğinden yargılanmakta olan bir Cumhuriyet Savcısı tarafından düzenlendiğine yönelik beyanlar gerçeği yansıtmamaktadır” denilerek CHP liderinin iddiası yalanlandı.

Editör: TE Bilisim