“Kim bu İmamoğlu” diye merak edenlerin karşısına en büyük icraat olarak iki şey çıkıyordu. Bunlar, soyadı her ne kadar “İmamoğlu” olsa da, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde düzenlediği görkemli LGBT festivalleri ve ilçenin meydanına diktiği Kıbrıs canisi Makaryos’un heykeliydi. Haliyle taşıdığı soyadı karşısından sergilediği duruş, yaman bir çelişkiyi daha en baştan ortaya koyuyordu. Dahası bir süre sonra “İmamoğlu” soyadını da sonradan aldığı ilk soyadının ise “Müdafa” olduğu da ortaya çıkacaktı.

MUHAFAZAKÂR SOSLU PROJE ADAM

Ancak arkasında güçlü bir sosyal medya kampanyası vardı. Pazar pazar gezerek halktan oy istedi ve sevecen diyaloglar üzerinden her ne kadar sol tandanslı CHP adayı olsa bile muhafazakâr kesime göz kırparken attığı her adımda bir “proje adam” olduğunu gözler önüne serdi. Zira siyasi çizgisi birbirine tamamen zıt partilerin ittifak çatısı altında aday gösterilmesi de sırf AK Parti’nin İstanbul’da bileğini bükme amacı taşıyordu. “Amaca giden her yol mûbahtır” mantığının işlediği süreçte “terörle mücadele” gibi milli meselelerde dahi bütün ilke ve prensipler bir kenara bırakıldı.

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ

Seçim sürecinde durmadan sevgi ve kucaklaşma mesajları vererek kendince “hoşgörü” profili çizmeye gayret gösteren İmamoğlu’nun camide Kur’an okumasıysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın samimiyetiyle halkta karşılık bulan taraflarının, toplumsal mühendislik malzemesi olarak alıntılandığının bir göstergesi oldu.

YUNANLARI COŞTURDU

Netice itibariyle mühürsüz, eksik, imzasız, hayali oy pusulalarıyla belgelendirilen organize bir kanunsuzluğun şaibe gölgesi düşürdüğü seçim sonrası Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Bu gelişme nedense (!) en çok Yunanları sevindirdi. Yunanistan’ın Thema News adlı gazetesi Ekrem İmamoğlu için “İstanbul’u fetheden Yunanlı: Ekrem İmamoğlu” manşetini atmaktan geri durmadı.

KİMLER TEBRİK ETTİ?

Oysa “İmamoğlu” seçim sonrası sosyal medyadaki kurgu videolarıyla “milletin adamı” imajını çizmeye çalıştı. O her ne kadar milletin adamı gibi gösterilmeye çalışılsa da millet düşmanları bir başka sevinç yaşarken onu tebrik etmekten kendini alamayarak “İmamoğlu” projesini de deşifre etti. Üstelik mazbata sonrası kendisini tebrik eden isimler arasında PKK’lılar başı çekti.

DEMİRTAŞ’A ÖVGÜLER DÜZMÜŞTÜ

Bu durumun arka planını anlamak için Ekrem İmamoğlu’nun Rudaw’a verdiği, “Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Demirtaş’ın uzlaşmacı bir dili vardı. Bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hâlâ aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum” beyanata bakmak yeterli olcaktır. Çünkü İmamoğlu, halkı isyana çağıran ve hakkındaki terör soruşturması sebebiyle tutuklanan ve yaklaşık 3 yıldır hapishanede bulunan Demirtaş’ı “uzlaşmacı” ve “barışçıl” övgülerine layık bulmuştu.

BAĞIŞLAR MANEVİYAT DÜŞMANLARINA

CHP’li olduğu da tartışmalı olan Ekrem İmamoğlu, mazbata sonrası aldığı bir başka kararla yine tarafını net bir biçimde belli etti. Öyleki kendisini kutlamak için çiçek ve benzeri hediye göndermek isteyenleri, Anadolu insanın milli ve manevi değerleriyle kanlı bıçaklı olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağış yapmaya yönlendirdi. Üstelik yaşadığı toprakların bir vakıf medeniyetinin kurucusu ve kollayıcısı olduğunu unutarak seçim dönemi ‘’kişiye, derneklere, vakıflara, cemaatlere hizmet işi bitti’’ mesajı veren İmamoğlu, ÇYDD’ye bağış yapılmasını istedi.

SOSYAL MEDYADA ALGI OYUNLARI

Tüm bunlarla birlikte İmamoğlu’nun arkasındaki ekibin toplumun algısıyla oynamayı sürdürdü. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) ilk günde yaşanan mutfak olayıyla bu durum gün yüzüne çıktı.

Sonradan her şeyin bir senaryonun parçası olduğu anlaşılan ve bir videoya dönüştürülerek internet üzerinden dolaşıma sürülen olayda sözde İmamoğlu iki İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlisini ziyaret ediyor ve öğle yemeğini soruyor. Görevliler kendisine, ‘’Musakka vardı. Sizin için de antrikot’’ diye cevap verince İmamoğlu, “Olmaz, yanlış. Birine musakka, birine antrikot olmaz. Bir dahakine aynısı olacak” karşılığını veriyor.

VE KURGU DEŞİFRE OLDU

Ancak kısa bir süre sonra İmamoğlu’nun bu görüntülerinin kurgu olduğu ufak bir araştırmayla ortaya çıktı. Büyükşehir belediye başkanlığı özel kalem müdürlüğünün çay ocağında çekildiği tespit edilen görüntülerdeki garsonlardan birinin İmamoğlu’nun Beylikdüzü belediyesinde garsonluğunu yapan kişi olması kurguyu deşifre etti. Her fırsatta adalet ve eşitlik vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu’nun ortaya koyduğu imajın nasıl inşa edildiği de böylece gözler önüne serilmiş oldu.

İmamoğlu’ndan FETÖ’ye büyük himmetSiyaset

İmamoğlu’ndan tehdit gibi konuşma: Ben söylemeden bıraksın gitsin, biz onu zaten tespit ederizGündem

İmamoğlu’ndan Akşener’e ziyaret: Karar birliğimiz varSiyaset

Editör: TE Bilisim