15 Temmuz 2016’da, Genelkurmay Başkanı Akar’ı rehin alıp, baskın yaptıkları TRT’de korsan bildiri okutan, millete ve Meclis’te tank, uçak ve helikopter ile saldıran Fethullahçı Terör Örgütü’nün, darbe girişimi başarısız olmuş, teröristler gece yarısı başlayan operasyonlarla etkisiz hale getirilmişti. 15 Temmuz’da milletin direnişi karşısında hezimet yaşayan Fethullahçı cunta çetesinin 2. Darbe planının ayrıntıları belirlendi.

Askeri çağırma planı

Konya’da gözaltına alınan FETÖ cuntacısı Konya 3. Hava Jet Üs Komutanı Tümgeneral Haluk Şahar’ın en önemli adamı Kurmay Albay Mustafa Ertürk’ün ihanet planını uygulamaya soktuğu tespit edildi. Buna göre, Albay Mustafa Ertürk, Konya 3. Hava Jet Üssü’ndeki savaş filoları olan 132 ve 135. Filo Komutanlıkları için askeri çağırma planı uyguladı.

Hedef hava saldırısı

Sadece savaş durumu için uygulanabilen bu plan çerçevesinde çağrılan personel sadece ikinci bir emirde mesaiyi terk edebiliyor. İkinci kalkışma hamlesine karşı filolar polis tarafından denetlenmeye başladı. Ertürk, talimat gönderdiği pilotlara “Konya’yı terk etmeyin, sizi filoya aldıracağım” mesajı iletti.

Operasyon düzenlendi

2. darbe planının tespit edilmesinin ardından polis ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan rütbeli askeri personeli gözaltına almak için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına girdi. Kurmay Albay Mustafa Ertürk için gözaltı kararı bulunuyor. F-16 pilotları için de gözaltı kararı bulunuyor. Operasyonlarda çok sayıda TOMA’nında da kullanıldığı belirtildi. Ayrıca, darbe girişiminin başladığı ilk dakikadan itibaren sokaklara çıkan vatandaşlarda üsse giderek askere destek verdi.

FETÖ imamı ile görüşme

Hakkında gözaltı karar bulunan FETÖ’cü Ertürk’ün, Cumhurbaşkanı’na suikast düzenlemeye kalkışan ve Hava Kuvvetleri Komutanı’nı kaçıran FETÖ imamı MAK Timleri Komutanı Başçavuş Yılmaz Bahar ile darbeden bir gün önce bahçede saatlerce toplantı yaptığı ortaya çıktı.

Darbeciler temizlendi

FETÖ’cü cuntacılar tarafından işgal edilen Genelkurmay Başkanlığı, darbenin püskürtülmesinden sonra ilk kez açıklama yaptı. Kurumdan yapılan açıklamada, hainlerin cezalandırılacağı belirtilerek, “15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu terörist hainlerin girişimleri amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirilmiştir. Darbeciler hukuk sistemi içerisinde hak ettikleri en ağır şekilde cezalandırılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

Hesap verecekler

Birçok gözaltının yaşandığı Yargıtay’dan yapılan açıklamada ise, vatana ihanet eden FETÖ’cü üyelerin yargı önünde hesap vereceği kaydedilerek, “Her ne şekilde olursa olsun, kim ya da kimler tarafından işlenirse işlensin, ‘Anayasal düzeni cebir ve şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etmek’ yasalarımızda en ağır yaptırımı gerektiren suçlardan olup bu nevi ihanet içinde olanlar hukuk devleti kuralları içinde en kısa sürede yargı önünde hesap vereceklerdir” denildi.

Editör: TE Bilisim