Erdoğan ayrıca, Mısır’ı “sessizce” seyreden ve destekleyen Batı’nın sözde demokrasisini de kınadı.

Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Sultangazi ilçesinde düzenlenen “toplu açılış töreni” öncesi açıklama yaptı. Erdoğan, Mısır’da darbe ile görevinden edilen, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin yargılanırken şehit olmasını hatırlatarak, “Ne yazık ki; aynı tarihte içeri alındı, aynı tarihte 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Mursi’nin darbeyle indirilmesini, hücrede eziyet çektirilmesini ve hayatını kaybetmesini seyreden Batı’nın insanlığı esefle kınıyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, yenilenecek İstanbul Seçimleri öncesinde, “Bize Mursi’yi hatırlatanlarla şu anda yarışıyoruz” dedi.

Erdoğan, 23 Haziran’da yapılacak seçimde bir tarafta kendilerine Mursi’yi hatırlatanlar olacağını, diğer tarafta ise adalet ile yol yürüyecek olan AK Parti ile MHP’nin bulunacağını söyledi.

“Yalancılara yetki verilmez”

Sultangazi’ye yatırım bedeli 1 milyar 188 milyon Lira’yı bulan 24 ayrı eser kazandırdıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hizmetlerin İstanbul’a ve Sultangazi’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bunlardan biri de 501 milyon Lira yatırım bedeli olan Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir. Birileri konuşur, biz yaparız. Farkımız bu…” açıklamasında bulundu. CHP’nin HDP ve İyi Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ ile iltisaklı olduğunu belirten Erdoğan, “15 Temmuz ile alakâlı, Binali Kardeşim’in rakibinin attığı Tweet’ler var. Nerede FETÖ ile beraber… Bunlarda yalan çok… ‘Benim onlarla alakâm yok’ diyorlar. Ordu’da Ordu Valimize ‘it’ diyor, ondan sonra ‘it’ demedim; ‘basitleşme’ dedim diyor. Dürüst ol siyasete dürüstlük yakışır. Başındaki adam gibi, yalan değil. İstanbul’u bu tür yalancılara teslim edemeyiz” uyarısında bulundu.

“23 Haziran’da kazanacağız”

31 Mart Seçimleri’nin Türkiye’deki, İstanbul’daki galibinin Cumhur İttifakı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’yi ve Türk milletini, 15 Temmuz’a ve bunca yıldır yaşadığımız hadiselere rağmen; hâlâ tanıyamamış olanlara, demokrasinin, millî iradenin, sandığın gücünü bir kez daha göstereceğimize inanıyorum” diye seslendi. Erdoğan, ‘inşallah’ diyerek, “23 Haziran, Pazar akşamı zaferle müşerref olacağız” dedi. ‘Çaldılar’ ifadesi için “Hukuki değil, ama siyasidir” diyen Erdoğan, “Çaldılar, denildi ya; beyefendi rahatsız olmuş. Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum. ‘Çaldılar’ ifadesi hukuki değildir; ama siyasidir. Hukuki usulsüzlüktür; ama usulsüzlüğün yanında bunun da bir siyasi ifadesi vardır, o da yolsuzluktur” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim