MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı”na ilişkin düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele, faiz lobisinin hamleleri, OHAL’in uzatılması ve 2. Darbe girişimi iddialarına değindi. Moody’s’in Türkiye’nin yatırım notunu düşürmesini değerlendiren Bahçeli, faiz lobisinin Türkiye’ye operasyon çekmeye çalıştığını belirterek, “Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları, finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine iş başında olduğunun kanıtıdır. Silahla başaramayanlar, faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açmanın peşindedir” diye konuştu.

Türkiye’yi teslim etmeyiz

Bahçeli, özellik Perinçek grubu ve diğer sol medya tarafından dillendirilen 2. Darbe girişimi söylemlerine de tepki gösterdi. Bahçeli, yapılan yorumları kriz tacirliğine de benzetti. Darbecilerin Türkiye’yi asla teslim alamayacağının 15 Temmuz’da tüm dünya tarafından görüldüğünün altını çizen MHP lideri, “Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa, bilsinler ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa, Allah’ın izniyle görecekleri de vardır. Kulun hesabı varsa, Allah’ın da bir hesabı vardır ve hepsinden, her şeyden kudretlidir. Türk milleti, dağılmanın eşiğindeyken yeni bir destan yazıp birliğini korumuştur. Gerekirse aynısını daha şiddetle tekrarlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yurtta Sulh Konseyi üyeleri bulunmalı

Bahçeli, FETÖ’cü teröristlerin devletten temizlenmesine yönelik operasyonları da yorumladı. Bahçeli, FETÖ’ye yönelik temizlik harekatının üst kadrolara ulaşması ve darbeyi yöneten Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin tespit edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu hain ve haysiyetsizlerin kimlerden oluştuğu açıklığa kavuşmuş değildir. En alt düzeyde memur, işçi veya diğer mesleklerden kişilerle uğraşıldığı kadar; 15 Temmuz’un sevk ve idaresini yapan lider kadrosunu konuşan da pek görülmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.

OHAL uzatılmalı

MHP lideri ayrıca devlet kadrolarından FETÖ ve PKK’lı teröristlerin tasfiyesi için ilan edilen OHAL’in uzatılmasını desteklediklerini belirterek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “15 Temmuz gecesini hatırlayan yaşayan her kim varsa onların huzur, güven ve barışa kavuşması için olağanüstü hal ile olağanüstü tedbirlerin alınması ülkemiz için yararlıdır ve 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır diye düşünüyoruz.”

Editör: TE Bilisim