MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MHP seçmenin İP’in adayı Meral Akşener ya da CHP’nin adayı Muharrem İnce’ye oy vereceği iddialarına tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye’de, hele hele terörle mücadeledeki sağlanmış olan üstün başarıyı gölgeleyebilecek bir hataya bir ülkücü nasıl düşebilir?” dedi.

“TANSU ÇİLLER’iN MİTİNGE KATILMASINI ANLAMLI BULDUM”

Bahçeli, Eski Başbakan Tansu Çiller’in Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen AK Parti Büyük İstanbul Mitingi’ne katılmasına ilişkin, ‘Türkiye’nin gerçeği karşısında milli bir şuurla orada olduğunu’ söylüyor, başka amaç taşımıyor. Ben bunu çok anlamlı buldum ve tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Halk TV yayınlanan Halk Arenası programına katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu eleştiren Bahçeli, “Hayatlarında bir araya gelmeyen insanlar bir televizyon programına çıkıyor. Temel Karamollaoğlu’nun Halk TV’de o kadar alkış almasının bir sebebi olsa gerek. Cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra Uğur Dündar ile program yapsın ne kadar alkış olacak acaba?” dedi.

Karamollaoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdüren Bahçeli, “Onlar zoraki adaylar. Herhangi bir derinlik, programa sahip değiller ama çok köklü bir siyasi partinin devamını temsil eden bir kuruluşun da başındalar. O bakımdan bir şey söylendiği zaman bir anlam yüklenebilir. Ama söyledikleri bir şey olmayınca Milli Nizam, Milli Selamet, Fazilet, Refah, Saadet Partisi gibi bir süreci nereden nereye getiriyorlar. Yani yazık oluyor.” ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN’IN RAKİPLERİNE ŞANS TANIMIYORUM”

Bahçeli, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakiplerine şans tanımadığını belirterek, Muharrem İnce’yi, “İnce’nin üslubu sert ve kavgacı. Muharrem İnce Bey karşılıklı atışmalardan zevk alıyor.” sözleriyle eleştirdi.

“KÖKLERİ KAZINMADAN OHAL KALKMAMALI”

OHAL hakkında konuşan Bahçeli, “FETÖ ve PKK’nın kökü kazınmadan OHAL kaldırılmamalı.” dedi.

“TABANIMIZDA RAHATSIZLIK YOKTUR”

MHP tabanının Cumhur İttifakı’ndan rahatsızlık duyduğu iddialarına ilişkin Bahçeli, “Tabanımızda herhangi bir rahatsızlık yoktur.”dedi.

“HERHANGİ BİR BEKLENTİ, TALEBİM YOK”

Bahçeli, Başkan Yardımcılığı iddialarına, “Aynı noktadayım, herhangi bir beklenti ve talebim yok. Ülkücünün bir haysiyeti vardır, pazarda alınıp satılmaz.” yanıtını verdi.

“SİYASETİN FETÖ’DEN ARINDIRILMASI LAZIM”

Geçtiğimiz aylarda FETÖ’nün seçmen ayağına ilişkin, “FETÖ’nün seçmen ayağını diri tutmak ve belirlenmiş adaylara yönlendirmek amacıyla hangi çalışmalar, hangi sinsi faaliyetler yapılıyor. FETÖ’nün seçmen desteği var mıdır? Varsa ne kadar olacak?” değerlendirmesine bulunan Bahçeli, bu konu üzerinde henüz durulmadığını, durulması gerektiğini berliterek, “Siyasetin FETÖ’den arındırılması lazım. Siyasette FETÖ’ye yakın isimler olması lazım. Yoksa her alanda bu kadar güçlü olamazlardı.” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim