Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Türkiye’nin 81 kentinde demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Amasya

Amasya’da vatandaşlar FETÖ’nün darbe girişimine karşı “demokrasi nöbetine” devam ediyor.

Yavuz Selim Meydanı’nda toplanan vatandaşlara, Amasya’da yaşayan Iraklı sığınmacılar da destek verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen sığınmacılar, Türkiye’deki demokrasi nöbetine destek verdiklerini ifade etti.

Iraklı mülteci Ömer Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesiyle beraber demokrasi nöbetinde olduklarını söyledi.

Adana

Adana’da, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu “Adana Milli İradeye Saygı Platformu” tarafından düzenlenen “Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi” devam ediyor.

Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Trabzon

Trabzon’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla “Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü” organize edildi.

Milli İrade ve Demokrasi Platformu tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşların darbe aleyhine sloganlar attıkları yürüyüş, Atatürk Alanı’ndaki Meydan Parkı’nda tamamlandı.

Editör: TE Bilisim