CHP İzmir Büyükşehir Adayı Soyer’e göre, PKK’nın ipoteğindeki belediyelerin kayyım atanarak millileştirilmesi de darbe…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday adaylığı sonrasında krize dönüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için belirsizlik son buldu. Kocaoğlu’nun karşı çıkmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’nı hem MYK’ya hem de Parti Meclisi’ne kabul ettirdi. Kılıçdaroğlu’nun arkasında bu denli durduğu Tunç Soyer ile ortak bir kesişme noktası var, o nokta da Fetullahçı Terör Örgütü. Tunç Soyer’in Cumhuriyet Savcısı babası Nurettin Soyer, 15 Temmuz’da Türkiye’ye işgal girişiminde bulunan FETÖ’nün Pensilvanya’daki elebaşı Gülen’in ne denli büyük tehdit olduğunu bundan tamı tamına 48 yıl önce gördü.

BABA BAŞKA OĞUL BAŞKA!

Nurettin Soyer, Feto hakkında 19 Ağustos 1971 tarihinde ‘Devlet düzenini bozmak ve anayasal düzeni etkisizleştirmek’ suçundan iddianame hazırladı ve 3 yıl hapis cezası almasını sağladı. Tunç Soyer, 25 Temmuz 2016’da DHA’ya verdiği mülakatta konu hakkında şunları söyledi: “Babam, Fethullah Gülen’in 3 yıl hapis cezası almasını sağladı. Onun çok tehlikeli bir adam olduğunu, çok güçlü bir örgütlenme içinde olduklarını ve tamamen yasa dışı yollarla örgütlendiklerini söylerdi.” Pensilvanya’daki şarlatanın dış bağlantılarını gözler önüne seren, onu 3 yıl hapse mahkûm ettiren Savcı Nurettin Soyer’in oğlu Tunç Soyer, FETÖ’nün kaset kumpasıyla CHP’nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun prensi haline geldi. Soyer, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimi, MİT TIR’ları ihanetine sahip çıkan, 30 Mart, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde FETÖ ile birlikte hareket eden, 15 Temmuz’da FETÖ’cü tanklara selam durarak Bakırköy’e kaçan Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayı olarak babasının kemiklerini sızlattı.

TUNÇ SOYER PKK’YA ARKA ÇIKTI!

Soyer’in öne çıkan özelliklerinden biri de PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’ye olan desteği… Soyer, 7 Haziran’ın ardından sözde özyönetim zırvasıyla hendek kazan, barikat kuran, bomba tuzaklayan, devletin paralarını Kandil’e gönderen HDP’li belediyelere sahip çıktı. Terör destekçisi belediyeleri “Kardeş” ilan eden Soyer, belediyelerin Kandil’in elinden alınıp yeniden millete teslim edilmesi için yapılan kayyım atamaları ile ilgili “Kayyım halkın iradesine darbedir” diyerek alçak örgütü sahip çıktı. Bununla da yetinmeyen Soyer, HDP’nin İzmir’deki sözde ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılmış, orada kullandığı “Gücünüzü artırmak için desteğe hazırım. İyi ki varsınız” sözleri PKK’nın siyasi ayağı tarafından ayakta alkışlanmıştı.

Gazeteci Ersoy Dede, Kanal 24’te sunucusu olduğu “Uyandırma Servisi” programında, İyi Parti’ye oy veren, gönül veren herkese Diriliş Postası’nın manşetini okumasını tavsiye etti.

Ersoy Dede’nin sunumuyla Diriliş Postası 28.01.2019 tarihli manşeti:

Editör: TE Bilisim