Mayıs 2013’te “Ağaçlar kesiliyor” yalanıyla başlatılan Gezi darbe girişiminde en önde saf tutarak hükümeti yıkmaya çalışan, FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimine sahip çıkan, 7 Haziran’da PKK’nın siyasi kolu HDP ile Türkiye’yi sallayan, FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin ardından terörist kadroları korumaya kalkan, bombalı saldırıların ardından teröre tek laf etmeyip hükümeti devirmeyi planlayan CHP, iyice raydan çıktı. AK Parti ve MHP’nin ortak sunduğu 18 maddelik Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerini kavgalar, ısırmalar, hakaretler ile sabote etmeye çalışan, ancak başarılı olamayan birde üstüne umut bağladıkları firelerin çıkmaması üzerine CHP, üst aklın iç savaş planına zemin hazırlayacak bir çağrı yaptı.

İç savaş planı

Sivil darbe için elinde “Ağaç” palavrası dahi kalmayan CHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin onlarca kez değişmeyecek dediği Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirileceği yalanını uydurarak, “Ayağa kalkıyoruz” sloganı ile yeni bir kanlı gezi provokasyonuna imza attı. CHP, alenen Türkiye’nin varlığını hedef alarak, “Sokaklara dökülün” mesajı verdi. CHP’nin kirli planına başlamasında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem ve Sezgin Tanrıkulu başı çekti.

Talimat üst akıldan, çağrı CHP’den

Meclis’teki kavganın mimarı Özgür Özel, sosyal medya hesabından “Darbeye, diktaya, diktatöre, mollaya, egemenliği halktan alıp saraya veren Anayasaya karşı ayaklanıyoruz” demeciyle üst aklın CHP’ye verdiği rolü itiraf etti. Milli iradeye söz hakkı verilmesinden korkan Muharrem İnce, kara propagandaya imza atarak sosyal medya hesabından , “Anayasa’nın ilk 4 maddesi değişebilir diyenlere, diktatörlük anayasası yapanlara karşı ayaklanıyoruz” şeklindeki mesajıyla Türkiye’nin bütünlüğünü hedef aldı. Reina saldırısından sonra terörü aklayıp, hükümeti hedef göstererek alçaklaşan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise, “İçerde, dışarıda her alanda diktaya karşı ayaklanıyoruz” sözleriyle Türkiye’yi yangın yerine çevirme hesaplarına girişti. CHP’nin PKK ve FETÖ’ye en yakın isimleri Eren Erdem ile Sezgin Tanrıkulu’da, bölücü kampanyaya destek verdi.

4’lü ihanet koalisyonu

CHP’nin alçak kampanyasından sonra FETÖ’cüler, Geziciler ve PKK’lılarda hükümeti hedef alıp, Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek için binlerce paylaşım yaptı. Hainlerin ortak paylaşımlarında “Demokrasi” ifadesini kullanıp milli iradeye söz hakkı verilmemesi dikkatlerden kaçmadı. 27 yıl Türkiye’yi dikta ile yöneten CHP’nin, “Diktaya karşı” sloganı ise pes dedirtti.

Diğer yandan vatanseverler CHP-FETÖ-GEZİCİ-PKK’lı işbirliği ile yapılan alçak çağrılara sert tepki gösterirken, birlik ve başkanlık için kararlılık mesajları verdi.

Vatanperverler, CHP’li vekiller ve sosyal medya teröristleri hakkında işlem başlatılması için savcıları göreve davet ederken, sokak eylemlerine izin verilmemesi talebinde bulundu.

Editör: TE Bilisim