Dünyayı sarsan Wikileaks belgelerini yayınlayan Julien Assange, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimini esnasında Almanya’ya sığınma talebinde bulunduğu şeklinde haber yapan ABD’li NBC News kanalını yerden yere vurdu.

Darbeyi desteklediler

Londra’daki Ekvador Büyükelçiliği’nde RussiaToday’denAfshinRattanzi’ye konuşan Assange, NBC’nin darbeye destek verdiğini ifade ederek, “Darbenin ortasında, NBC Erdoğan’ın sığınma için Almanya yolunda olduğunu yazdı ve bunun kendilerine ABD’li askeri kaynaklarca söylendiğini belirttiler. Burada neler dönüyor? Bu tüm dünyaya yayıldı ve Türkiye’deki darbenin başarı şansını arttırmak için kullanıldı. Çünkü eğer bir başkan ülkesinden kaçtıysa; bu, kontrolü kaybetmiş olduğu anlamına gelir” diye konuştu.

İlişkiler tehlikede

Assange, ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a yakınlığıyla bilinen NBC News’ün böyle bir haber yapmasının NATO müttefiki Türkiye ile olan ortaklıklara nasıl bir etkisi olacağına dair soruya da şu cevabı verdi: “Her hükümetin sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’deki bu darbe çok ciddi bir iş. Yüzlerce insan öldü, yüz binlerce insan darbe sonrası operasyonlarda gözaltına alındı ya da kovuldu.”Assange, iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulabileceğini ifade etti.

Türkiye özür bekliyor

Türkiye, söz konusu haberin ardından NBC News televizyonundan özür talep etmişti. Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği tarafından televizyon kanalına gönderilen mektupta, NBC’nin kanlı darbe gecesinde yaşananlara dair “kabul edilemeyecek bir gazetecilik” yaptığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilisim