Üst aklın kuklaları olan FETÖ- DAEŞ-PKK ve PYD ile mücadelesini sürdüren Türkiye,  tüm olumsuzluklara, hain saldırılara rağmen Avrupa ve Asya’yı denizin altından birleştiren Marmaray’ın ardından, dünyanın en geniş köprüsü olma özelliğini taşıyan Yavuz Sultan Selim’e hizmete açarak gücünü dosta düşmana tarihi bir mesaj daha verdi.  59 metre genişliği, 322 metre uzunluğu, 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demir yolu şeridiyle rekor kıran köprünün açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım yaparken, dünya liderleri de Boğaz’ın 3. gerdanlığının açılışına şahitlik etti.

Yapamazsınız dediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alınan girdiği andan itibaren vatandaşların büyük coşkusu ile karşılaştı. Erdoğan,  konuşmasında bir dizi yeni mega projeyi müjdelerken, Türkiye’yi hedef alan kanlı odaklara da meydan okudu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapımına karşı çıkanların olduğunu hatırlatan Erdoğan, büyük bir azimle köprünün tamamlandığını ifade ederek, “Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada” dedi ve 15 Temmuz’da vatanı kurtaran vatandaşa şu sözlerle övgü yağdırdı: “Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır.”

Laf değil iş yapıyoruz

Batının Türkiye karşısındaki hazımsızlığının arka arkaya tamamlanan mega projeler ve sürekli kalkınma olduğunu vurgulayan Erdoğan, yeni projeleri şöyle duyurdu: “İnşallah 20 Aralık’ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. İnşallah Kanal İstanbul’un hazırlıkları tamamlanacak. Çanakkale köprüsünün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi, niye kıskanıyorlar, işte bu yüzden. Biz hangi milletin torunlarıyız ya. Bizim üstümüzde bir görev var. Biz bu görevi yapıyoruz ve yapacağız. Biz iş yapıyoruz. Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor.” Öte yandan Erdoğan, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinden asla taviz vermeyeceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım

Başbakan Yıldırım ise konuşmasında köprünün özeliklerine geniş yer ayırdı. İstanbul trafiğinin bugün itibariyle trafiğe açılacak köprüyle rahatlayacağını müjdeleyen Yıldırım, “Bu köprü sadece İstanbul’a hizmet etmiyor, Londra’ya kadar giden tarihi İpek Yolu’ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. En güzel eserlerin başında geliyor.  Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; Fatih sultan Selim’den geçen bütün otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz diyecek. Böylece İstanbul’un trafiği de biraz daha rahatlayacak” dedi.

31 Ağustos’a kadar bedava

Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul projelerini hayata geçirileceğini aktaran Erdoğan,  İstanbul trafiğini rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili  “Buraya az harcama yapılmadı, adil olacağız. İnşallah 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak” sözleriyle vatandaşa bir müjde daha verdi. Erdoğan, ayrıca DAEŞ terörün kanlı yüzüne tanıklık eden Gaziantep’e Pazar günü ziyarette bulunup, acılı vatandaşların yaralarını sarmaya, destek vermeye gideceğini açıkladı. Erdoğan, Türkiye ve İslam coğrafyasındaki hain saldırıların kısa sürede son bulacağını aktardı.

Editör: TE Bilisim