FETÖ kasetiyle oturduğu CHP Genel Başkanlığı koltuğunda 9 seçim kaybetmesine rağmen kendisine isyan bayrağını çeken herkesi harcayan Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart seçimleri öncesi yine operasyona başladı. CHP’de aday belirleme süreci son derece sancılı geçerken, Kılıçdaroğlu aday belirleme konusunda PM’yi devre dışı bırakarak, “Ben ne dersem o” dedi. Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi bile sırt döndü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı görmezden gelinen Hamzaçebi için hakkında kuvvetli yolsuzluk iddiaları bulunan Ali Kılıç’ın yeniden Maltepe Belediye Başkan adayı yapılması bardağı taşıran son damla oldu. Hamzaçebi, görevinden istifa etti.

GÜRSEL DE İSYAN ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi ele geçirmesinde kilit rol oynayan isimlerden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de üstü örtülü şekilde Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Halkın sesine kulak verilmediğini idda eden Tekin, pazartesi günü görüşlerini beyan edeceğini belirterek, “Siyasette her süreçte, sokakta çalışma yaparken, aday belirlerken, kampanya yürütürken en önemli unsur demokratik ilkelere uymak ve halkın sesine kulak vermektir.Bizim de görevimiz budur” diye konuştu.

İNCE’Yİ SAF DIŞI ETTİ

Kılıçdaroğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı, İzmir’de Tunç Soyer’i parti teşkilatına rağmen aday gösterdi. İstanbul içinse bambaşka bir koltuk oyunu döndü. 24 Haziran’da yüzde 30 oy alarak koltuğunu sallayan Muharrem İnce’yi güçlendirmemek için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapmayan Kılıçdaroğlu, İnce’nin ön seçim talebini de görmezden geldi, teşkilatın iradesinden korktu.

ÖZEL’İ AÇIĞA DÜŞÜRDÜ

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e de büyük gol attı. Özgür Özel’in “Mafya ve savaş dili kullanıyor” diyerek sert şekilde eleştirdiği Mehmet Fatih Bucak Kılıçdaroğlu tarafından Siverek’e adaya gösterildi. Yeri geldiğinde PKK’yı savunmak bile çekinmeyen Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun hamlesi karşısında henüz bir açıklama yapmadı.

İSTİFA DALGASI

Öte yandan teşkilat istifaları da hızlandı. Son olarak CHP Selçuk İlçe Örgütü komple istifa etti. CHP’de istifa edenlerin sayısı 2 bine yaklaştı. Daha önce Menemen İlçe Teşkilatı da tamamen istifa ederken; Denizli’nin ilçesi Buldan’da ve Bartın’ın ilçesi Amasra’da da CHP’nin örgütleri, Genel Merkez’e tepkiyle “istifa” kararı almıştı. Mardin’in ilçesi Dargeçit’te teşkilat ‘Parti Yönetimi’ne tepkiyle’ diyerek istifa etmişti. Aydın’ın Söke ilçesinde görevli 35 teşkilat üyesi istifalarına gerekçe olarak ‘genel başkanı’ göstermişti. CHP’nin yönettiği Marmaris’te mevcut belediye başkanı Ali Acar ve parti teşkilatı topluca istifa etmişti. Öte yandan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde de 255 kişi istifa dilekçelerini vermişti. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na gönderilen yazılı açıklamayla, Sancaktepe Teşkilatı istifalarını iletmiş, ‘başarısızlık’ suçlamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim