Selçuklu ve Osmanlı’ya hakaret etmeyi, başörtüsüne düşmanlığı, ezan ve kurana karşı nefreti, Yahudi şapkası takmayı, Batılı jürinin önünde soyunmayı, kendini kaybedene kadar alkol tüketmeyi, bin yıllık Anadolu kültürünü kötülemeyi marifet sanan Kemalist zihniyetin temsilcilerinden Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil, yine saçmaladı.

ONLARA BENZEYELİM İSTİYORLAR

Cuma namazına gitmeyin suç sayan Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına katılan Yılmaz Özdil, yaşam tarzına baskı konusunda skandal sözler sarf etti. Dindarlığı ile ümmetin gönlünde yer edinmiş Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumun bütünleşmesi için içki içmesi gerektiğini savunan Özdil, şu rezalet sözlere imza attı:

“Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı, bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu.”

Toplumsal bütünleşmeyi biraya bağlayan Özdil’in ne kadar aydın bir kişiliğe sahip olduğu da 81 milyon tarafından görüldü. Bira içen Özdil’in temsil ettiği zihniyet 27 sene Türkiye’yi tek parti ile idare ederken, dine savaş açtı, camileri ağıra çevirdi, ezanı Türkçe’ye, Allah demeyi bile yasakladı, muhaliflerin tamamı susturuldu, Türkiye ne ekonomik, ne siyasi olarak bir adım bile ileri gitmedi. Bu zihniyet 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerine imza attı, bu zihniyetin doğurdu FETÖ’de 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgale kalkıştı.

VİZYON FARKI VAR

İslam aleminin lider olarak gördüğü Erdoğan ise Türkiye ekonomik olarak büyüttüğü gibi küresel bir siyasi aktör haline getirdi. Bugün Ukrayna ile Rusya arasındaki sorunun bile arabulucusu olan ülke Türkiye. Aynı şekilde dünyaya insanlık dersi verende. Öte yandan Türkiye’nin Uzay Ajansı’nı kurduğu, gökbey helikopterini tanıttığı günlerde Özdil’in gelişmişliği bira içmeye bağlaması da köhne zihniyeti özetledi.

AZ KALDI DİRENELİM

Ayrıca bira çıkışı Özdil’deki fikir kıtlığının ilk belirtisi değil. Özdil, seçilmiş meşru hükümete karşı başlatılan Gezi darbe girişimi zamanındaki “24 saat daha devam edersek, AB kararıyla hükümet düşecek, yayın bunu, herkes bilsin, az kaldı direnelim” twitiyle cahillikte sınır tanımamıştı. Sık sık eski yazılarını yıllar sonra yeni yazı diye yayınlayan, M.Kemal sömrüsüyle paraya para demeyen Yılmaz Özdil, defalarca milletin değerlerine kin kusan yazlar yazmıştı.

Editör: TE Bilisim