FETÖ’yle, ana muhalefet partisine rağmen yalnızca kendilerinin mücadele ettiğini belirten Erdoğan, “Tehlike atlatılmadı” uyarısında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de 35. İl Müftüleri Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, FETÖ ile mücadele başlığı altında bilgiler verirken; ‘FETÖ’nün arızi sistemin ürünü olduğunu’ söyledi.

Erdoğan, devlet olarak özeleştiri yaptı ve “FETÖ, en güçlü desteği 12 Eylül Darbesi ile 28 Şubat’ta görmüştür. Örgütün bu iki dönemde serpilip büyümesi asla tesadüf değildir. Bu zat kendisinin peşine takılanların asla İmam Hatiplere gitmelerine fırsat vermedi. Çünkü dert hesap başkaydı” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ‘FETÖ İhanet Çetesi’ diyerek, 40 yıl boyunca devlet ve toplum yapısına sirayet edebilmesinin, birtakım eksiklikleri gösterdiğini, burada arızalı bir sistem olduğunu kaydetti. Erdoğan, FETÖ’nün asla bir sebep değil, yanlış bir sistemin sonucu olduğuna dikkat çekti.

“HABİS BİR URDUR”

Başkan Erdoğan, “FETÖ, 1970’lerin ortasında bünyeye girmiş, 40 yıl boyunca da o vücutta sinsice büyümüş, palazlanmış, vücudun farklı organlarına bulaşmış habis bir urdur” dedi. FETÖ ile gerçek anlamda mücadelenin sadece kendi dönemlerinde yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, “Can damarlarını birer birer kestik, kesiyoruz. Ama biz de geç kaldık. Bunun bedelini da maalesef ödedik” diye konuştu. CHP’yi işaret ederek, “Ana muhalefet partisine rağmen FETÖ ile mücadele edildi” diyen Erdoğan, “17-25 Aralık sonrası, engellemelere rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı,15 Temmuz’un sonuçları farklı olurdu” dedi.

“BÜYÜK CİHADA DOĞRU”

CHP’yi işaret ederek, “Ana muhalefet partisine rağmen FETÖ ile mücadele edildi” diyen Erdoğan, “17-25 Aralık girişimi sonrası, ana muhalefetin engellemelerine rağmen yürüttüğümüz mücadele olmasaydı,15 Temmuz’un sonuçları çok daha farklı olurdu. Elini vicdanına koyan herkes, 17-25 Aralık sonrası alınan tedbirlerin ne kadar önemli olduğunu gayet iyi biliyor” ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, FETÖ’ye yönelik bütün çabalarına rağmen tehlikenin atlatılamadığını anlatarak, “Küçük cihattan büyük cihada geçtiğimiz bir dönemdeyiz. Dinimizi istismar eden, evlatlarımızın istikbalini çalan bu yapıların ülkemizin ve 1,7 milyarlık İslam aleminin geleceğinde yeri yoktur. Bu örgütün oluşturduğu tehdidin uzun süreler farkına varılamaması üzerinde hepimizin hassasiyetle düşünmesi gerekir. Nasıl olup da böyle bir örgüt dünyanın 160 ülkesinde nüfuz edebilmiştir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim