Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Ali Şahin, gönderdikleri teşekkür mektubunun dün İmran Han’a ulaştığını belirtti.

Mektubun Pakistan Başbakanı İmran Han’a ulaşmasıyla ülkedeki birinci gündem maddesi olduğunu belirten Şahin, Pakistan’da aşağı yukarı tüm TV kanallarında son dakika haberi olarak duyurulduğu bilgisini paylaştı.

Söz konusu teşekkür mektubunun Başbakan İmran Han ve Pakistan halkına hitaben yazılmış bir mektup olduğunu dile getiren Şahin, mektubun Pakistan halkında da geniş yankı uyandırdığını ifade etti.

Mektuba, Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dosluk Grubu’ndaki CHP, MHP ve İYİ Parti üyelerinin imza koyduğunun altını çizen Şahin, mektubun bu yönüyle sadece AK Parti’yi değil, bütün parlamentoyu temsil ettiğinin altını çizdi.

FETÖ KARARI EMSAL 

Pakistan’ın FETÖ’yü terör örgütü ilan etmesinin önemli olduğunu bildiren Şahin, dünya üzerinde Türkiye’den sonra ilk kez bir ülkenin FETÖ/PDY’yi terör örgütü ilan etmiş olduğunu açıkladı.

Pakistan’ın kararının Asya’daki ülkeler başta olmak üzere tüm ülkeler için emsal teşkil ettiğini düşündüğünü söyleyen Şahin, ilerleyen süreçte benzer kararları farklı ülkelerin de vereceği kanaatini taşıdığını ifade etti.

Şahin, Pakistan kamuoyunun zor zamanlarda her zaman Türkiye’nin yanında olduğuna değinerek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Pakistanlı kadınların çeyizlerini, ziynetlerini satılığa çıkararak verdikleri desteği anımsattı.

Bu desteği büyük bir minnetle yad ettiklerini belirten Şahin, Türkiye’nin bekasına kasteden bir terör örgütüyle mücadelesi sürecinde Pakistan’ın tekrar yanımızda yer almasının bundan 100 yıl önce Kurtuluş Savaşı’ndaki destekleri kadar kıymetli ve değerli olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim