15 Temmuz’da FETÖ’cü darbecilerden yana tavır koyan, işgal girişiminin ardından kaçan FETÖ’cüleri saraylarda ağırlayan, hatta FETÖ’yü aklayan, PKK’yı destekleyen Almanya, Büyükada’da 2. Gezi darbe girişimini planlarken yakalanan 10 ajan-provokatörden 6’sının tutuklanması, Türkiye’yi kaosa sürükleyecek materyallerin deşifre edilmesi sonrasında karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

Darbe planı yapan alçaklardan Alman vatandaşı Peter Steudtner’in de tutuklanması sonrasında “Acaba konuşur mu?” diye paniklediği görülen faşist Angel Merkel hükümetinin Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, suçüstü yakalanan militanları için Türkiye’yi alenen tehdit etti.

Yatırımlar kesilir

Bağımsız mahkeme kararına saygı göstermeyen Gabriel, yavru darbecilerin serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarını ifade ederek, 2. Gezi planının arkasında kendilerinin olduğunu doğrulayan şu tehditleri savurdu: “Türkiye tehditlerini sürdürdüğü sürece Alman yatırımcılara ‘Türkiye’ye yatırım yapın’ nasıl deriz? Keyfi olarak Alman firmalarının terörle bağlantılı olduğunun gündeme getirildiği ortamda, hükümet olarak Alman şirketlerinin yapacakları yatırımlara güvence vermeyiz.”

Gabriel’in darbecileri korumak için masaya koyduğu kartlar bununla da sınırlı kalmadı. Gabriel, Gümrük Birliği görüşmelerinde Türkiye aleyhine tavır alacaklarını da ima etti.

“Tehditle boyun eğdiremezsiniz”

Dışişleri Bakanlığı,Gabriel’e sert tepki gösterdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada Gabriel’in tehditlerinin temelinde Almanya’nın Türk yargısına müdahale edememesinin bulunduğu belirtilirken,“İlişkilerimiz şantaj ve tehditle değil, uluslararası kabul görmüş norm ve ilkeler temelinde yürütülmelidir” denildi. Almanya’nın taleplerinde aşırıya kaçtığı vurgulandı.

Editör: TE Bilisim