Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, “Gözaltına alınana kadar FETÖ diye bir şey duymadım. Türkiye’de FETÖ üyesi herhangi bir kişiyle diyaloga geçmedim. Bekir Baz diye birini hatırlamıyorum” diyen Brunson’un bu beyanı, polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu çürütüldü.

Mahkemeye sunulan teknik inceleme raporuna göre, Brunson’un kullandığı 5 GSM hattı ile Baz’ın kullandığı 2 GSM hattının sinyal kayıtlarını karşılaştırılınca, 4 Nisan 2011 ila 19 Ağustos 2015 tarihleri arasında Konak, Çankaya ve Alsancak’ta birbirlerine çok yakın yerde 293 kez sinyal belirlendi.

Firari sanık Baz’ın yardımcısı Mustafa Safa ile ABD’li papaz Brunson’un GSM hattının aynı yerde sinyal verdiği de anlaşıldı.

ABD’li papaz Brunson’un, “Tanımıyorum” dediği firari sanık “Ramazan” kod adlı Baz’ın, örgüt elebaşı Gülen ile doğrudan görüşen ender kişilerden biri olduğu, istihbarat raporları ve bazı tanık ifadelerinde geçiyor.

Editör: TE Bilisim