Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şansölye Angela Merkel’le Berlin’deki ortak basın toplantısında söylediği, “Kendileri bizden 3 tane, 5 tane, 6 tane gazeteciyi istediler; biz gerekeni yaptık” sözü, Can Dündar’ın yüreğini ağzına getirdi. Erdoğan’ın Merkel’le aralarında konuştuklarını söylediği ‘gazeteci takası’ için kişisel sosyal medya hesabında açıklama yapan Dündar, “Yakında ‘casuslar köprüsü’ üzerinde, gazeteci değiş-tokuşları olursa şaşırmayın” diyerek korkusunu paylaştı. Erdoğan, Merkel’le yaşanan olumsuzlukları geride bıraktıklarını belirtirken, ‘Diplomasinin imkanlarını kullanacaklarını’ söylemişti.

İADE EDİLEBİLİR

Bu açıklamalar, vatan hainliği ve casusluk ile hakkında 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen Dündar’ı telaşlandırdı. Panik hâlde mesaj yayınlayan Can Dündar, Almanya Hükümeti için de ‘özgürlüğü verip menfaatler karşısında boyun eğecek’ imasında bulundu.

FETÖ ve PKK terörüne destek vermek ile suçlanan sözde gazeteci, Almanya’da el üstünde tutulduğu lüksü kaybedeceği için büyük panik yaşarken, “Casuslar köprüsü üzerinde gazeteci takası” ifadesi kullanarak, iki ülke arasındaki ‘suçların iadesi’ anlaşması dolayısıyla korku yaşadı. Dündar, Erdoğan’ın Merkel gibi, mevkidaşı Steinmeier’i de etkileyebileceği tedirginliği duyuyor.

Can Dündar Alman olsa ne olurdu?Türkiye

Alman beslemesinden Başkan Erdoğan’a küstah yanıtDünya

Vatan haini John Dündar’dan alçak ‘Euro 2024’ paylaşımı!Spor

Editör: TE Bilisim