FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin aralarında sözde “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davada sanıkların esasa ilişkin savunmalarının alınmasına devam edildi. Sözde yurtta sulh konseyi üyelerinden eski Kurmay Yarbay Savaş Kabaklı, esasa ilişkin savunmasına FETÖ’cü olmadığını ve darbe girişiminde bulunmadığını ileri sürerek başladı. Darbe girişimi öncesi Mamak’taki 28. Mekanize Piyade Tugayı’nda kurmay başkanı olarak görev yaptığını, emrinde çok sayıda personel bulunduğunu dile getiren Kabaklı, söz konusu personele kanunsuz bir emir vermediğini savundu.

KONSEY ÜYESİ DEĞİLMİŞ

Olay günü mesaiden erken ayrıldığını ve evine gittiğini anlatan Kabaklı, yurtta sulh konseyinin firari üyelerinden eski tuğgeneral Ali Kalyoncu’nun kendisini aradığını, bunun üzerine saat 22.30 sularında görev yerine döndüğünü beyan etti. Kabaklı, “Birliğe giderken darbe girişiminden haberim yoktu. Olay gecesi bir fiilim ve kastım yoktur. 15 Temmuz’da yaptığım her şeyi emirler doğrultusunda yaptım” ifadelerini kullandı.

Darbenin askeri kanadındaki planlayıcısı ve icracısı olan yurtta sulh konseyine üyeliği suçlamasına ilişkin de savunma yapan Kabaklı, bu konuda somut delil olmadığını savunarak, konsey üyesi olduğunu inkar etti.

Editör: TE Bilisim