Büyük Brilik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 12. Olağan İl Kongresinde konuştu.

Parti olarak ilkelerinin, “Dik duracağız, düz yürüyeceğiz ve doğru söyleyeceğiz.” olduğunu dile getiren Destici, bu ilkeler doğrultusunda 2019 Mart yerel seçimlerine hazırlıklarını başlattıklarını ve büyükşehirlerden beldelere kadar her yerde aday göstereceklerini ifade etti.

İDAM CEZASI TEKLİFİ

İdam cezası teklifini TBMM’ye sunduklarını dile getiren Destici, yasalaşması için teklifin takipçisi olacaklarını söyledi.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYON ŞART

Son yıllarda Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkati çeken BBP lideri Destici, Güneydoğu’daki hendek olaylarını, Suriye’deki DAEŞ, PKK/YPG terör örgütlerinin saldırılarını ve 15 Temmuz hain işgal girişimini ve ABD’nin Brunson üzerinden yaptığı ekonomik darbe girişimini örnek gösterdi.

Terör örgütlerine karşı yurt içinde başarılı bir şekilde sürdürülen operasyonların devamı için Ermenistan üzerinden ülkemize, Doğu Karadeniz’den PKK sızmalarını engellenmesi gerektiğini, gerekirse Ermenistan içlerine de operasyon düzenlenmesi gerektiğini belirten Destici, “Ayrıca Fırat’ın doğusuna operasyon yapmamız zorunlu hale gelmiştir. Bugün bu konuda gerekli adımların atılmaması, ileride daha büyük sorunlar olarak karşımıza çıkacaktır.” diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Isparta’da yaptığı açıklamada, Fırat’ın doğusuna operasyon sinyali vermişti.

ABD destekli PKK’nın Fırat’ın doğusunda işgal ettiği bölgelere operasyon sinyali veren Başkan Erdoğan, alçak örgütün Münbiç’te kazdığı hendeklere “Mezar” yakıştırması yaparken, “Bu ‘Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın. Oraya da girilecek. Bekleyin” mesajını verdi.

MAHKEME KARARINA SAYGI DUYUYORUZ

ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulmasına sebep olan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson’un tahliye edilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Destici, hukuki bir karar olduğu inancıyla saygıyla karşıladıklarını belirtti.

Destici, şunları kaydetti:

“Lakin, rahip Brunson’un tutuklanmasından bugüne kadar yaşanan siyasi gelişmeler, söylenen sözler, dile getirilen ifadeler maalesef ki bu kararın toplum nezdinde büyük yaralar açmıştır. Şayet, bu karara siyasiler hiçbir şekilde müdahil olmamış olsalardı bugün verilen karar tamamen hukuki bir karar olarak toplum tarafından da algılanacak ve dolayısıyla da toplumda birtakım rahatsızlıklara, adalete olan güvensizliklere yer açmasına vesile olmayacaktı. Onun için bu sürecin bize, devletimizi yönetenlere herkese büyük bir örnek olması lazım.”

BRUNSON NEDEN TUTUKLANDI?

ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, terör örgütü PKK ve FETÖ adına terör faaliyetlerinde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerinde hakkında açılan dava kapsamında 35 yıl hapis cezasına çarptırılan Brunson’ın cezası, sağlık problemleri nedeniyle İzmir’de ev hapsine dönüştürülmüştü.

Bu konuda ABD Başkanı Donald Trump, işlediği suçlardan ötürü ev hapsi cezası verilen casus Brunson üzerinden yine terör estirerek yardımcısı Mike Pence ile Twitter’dan Türkiye’ye tehditler yağdırmıştı.

Bu tehditler sonrasında gelen ekonomik saldırılar ise Türk ekonomisini yıldırmamış aksine millileşme yolunda ciddi bir adım attırmıştır.

Başkan Erdoğan: Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarını da dağıtacağızTürkiye

Trump: İlişkilerde eskiye dönmek için büyük bir adımDünya

Başkan Erdoğan’dan Trump’a yanıt: Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdiTürkiye

Editör: TE Bilisim