İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece’de düzenlenen bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu. 16 Nisan Referandumu’nda kabul edilen ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’ne geçerek sistemdeki tıkanıklıkları dirençli hale getirdiklerini belirten Bakan Soylu, Türkiye’de terör meselesini bitirmek için operasyonların kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonların 2017’den 2018 yılına kadar yüzde 72 arttığını kaydeden Soylu, terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından olan uyuşturucuyla mücadelede de 18 Avrupa ülkesinin yıllık yakaladığı uyuşturucu miktarından daha fazlasını 12 Şubat’ta bir günde yakaladıklarını ifade etti. Ele geçirilen uyuşturucu miktarının 7.2 ton olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı, bunun güvenlik güçlerinin başarısını gösteren bir rakam olduğunu belirtti.

Türkiye’nin 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Bakan Soylu, istikrara yönelik saldırıların ‘siyasal, ekonomik ve güvenlik’ alanlarında olduğunu ifade etti. Türkiye’yi hedef alanların genelde bu 3 alana saldırdığını belirten Bakan Soylu, tek tek örnekler verdi. Gezi Olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi, FETÖ’nün 15 Temmuz hain işgal girişiminin siyasal ve ekonomik sitikrara yönelik saldırılar olduğunu ifade eden Soylu, tüm bunlara rağmen 10 milyar dolarlık yatırım paketi açıkladıklarını, IMF’ye muhtaç olmadıklarını dile getirdi.

7 Haziran Seçimleri sonrasında da terör örgütü PKK’nın saldırılarından örnekler veren Bakan Soylu, Türkiye’nin istikrarını ve güvenliğinin açık bir şekilde hedef alındığını ifade etti. Soylu, Türkiye’nin tüm bunlarla istikrarlı bir şekilde mücadele ettiğini, bu süreçte seçimlere de girerek istikrarını muhafa ettiğini kaydetti.

CHP, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ AYAĞA KALDIRMAK İSTİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP ile işbirliği yapan CHP’yi de eleştirdi. Anamuhalefet partisinin, iki seçimdir Kandil’in partisi HDP’nin elinden tutarak eli kanlı terör örgütleri PKK ve DHKP-C’yi ayağa kaldırmak istediğini belirten Soylu, HDP’li Sezai Temelli ve Figen Yüksekdağ’ın ‘terör’ söylemlerinden örnekler vererek, buna itiraz ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim