Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Avcılar’da, seçim otobüsünden coşkulu kalabalığa hitap etti. Yıldırım, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıllık süreçte yaşadığı zorlukları anlattı. AK Parti hükümeti ne zaman bir adım atsa vesayet odaklarının, ihanet çetelerinin devreye girdiğini ancak milletin adamlarının dimdik durarak daima galip geldiğini aktaran Başkan Yıldırım, “15 yıldır, Türkiye’nin kalkınması, büyümesi için gece gündüz çalışıyoruz. Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Eğer engeller olmasaydı, ne olurdu biliyor musunuz? Üç Türkiye bugün, beş Türkiye olacaktı” dedi ve şöyle devam etti:

HAİNLER HİÇ BOŞ DURMADI

“Neye rağmen biz bu hizmetleri yaptık? Kapatma davasına rağmen, elektronik muhtıraya rağmen, 17-25 Aralık yargı darbe girişimine rağmen, Ergenekon-Balyoz darbe girişimine rağmen ve nihayet alçak FETÖ’cuların 15 Temmuz darbe girişimine rağmen. Ama 15 yıl içerisinde darbeleri, tehditleri görüp şapkamızı, ceketimizi alıp gidenlerden olmadık, milletle beraber her türlü alçaklığın karşısında dimdik durduk evelallah.”

BAYRAĞI İNDİRTMEDİLER

Yıldırım, gençlerin ülke yönetiminde söz sahibi olmasına karşı çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayar verdi. Kılıçdaroğlu’nun küçük gördüğü gençlerin vatan için canlarını ortaya koyduğunu anlatan Başbakan Yıldırım, “O beğenmediğiniz gençler, tankın önüne yattılar, bayrağı indirtmediler, ezanları dindirtmediler. Şimdi o gençler yarınki oylamayla birlikte, Türkiye’nin geleceğine de mührünü vuracak, siz isteseniz de istemeseniz de” diye konuştu.

BİZDE KARDEŞLİK VAR

Başbakan, milli iradeyi denize dökmekle tehdit eden, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’den yaptığı çağrıya sessiz kalan CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a ayakta alkışlanacak bir cevap verdi. Partisinin milleti bölmek isteyenlerin, nifak tohumu ekenlerin karşısında durduğunu söyleyen Yıldırım, “Biz denize dökmeyiz, biz yanaklarından öperiz, merak etmesinler. Bizde düşmanlık yok, bizde nefret yok. Bizde sevgi var, bizde kardeşlik var. Bizde birlik ve beraberlik var” şeklinde konuştu.

SULAR AKMIYORDU

Yıldırım’ın bir sonraki adresi isi Küçükçekmece oldu. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul’da belediye başkanı olmadan önce yaşananları hatırlattı. İstanbul’u güzelleştirenin, vatandaşlarının sorunlarını çözenin Erdoğan olduğunu ifade eden Yıldırım, “Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la beraber bu yola birlikte çıktık. Önce İstanbul dedik. İstanbul’un sorunlarını çözdük, akmayan sularını akar hale getirdik, toplanmayan çöplerini topladık. Haliç’ini temizledik. Ulaşımda raylı sistemde büyük hizmetler yaptık” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim